AnkiDrive_startkit

AnkiDrive kör i åttor runt andra bilbanor

Känner du dig lite för gammal för Scalectrix bilbanor men saknar de riktiga bilarna när du kör Real Racing på din Ipad?? Då kommer du att älska AnkiDrive som kombinerar digital och analog racing med artificiell intelligens.

När Apple den 10 juni i år höll sin keynote om iOS 7, Mavericks och nya superdatorn MacPro var det ett bilspel som fick mest wow och applåder. Spelet heter AnkiDrive och den 23 oktober, vilket råkar vara på min födelsedag, släpps det i en skarp version.

Ankidrive körs på en speciell plastmatta som är tryckt med en färg som bilarna känner av så att de håller sig på mattan så att säga. Bilarna styrs, gasas och bromsas med din Iphone eller Ipad och ju mer du kör desto smartare blir bilarna. Bilarna kan dessutom uppgraderas med olika vapen eller skydd för att göra racet ännu mer spännande. Kolla in filmen från presentationen på Apples keynote så förstår du hur det funkar.

AnkiDrive_startkit

Baskitet består av mattan som är 1 x 2,5 meter stor och två bilar. Det finns ytterligare två bilar med lite mer kraft att köpa till och alla bilarna är designade av Harald Belker som också designade Batmobilen i Batman Forever 1996. Detaljerna på bilarna är fantastiska och det märks att målgruppen inte är sjuåringarna utan snarare deras pappor och mammor.

AnkiDrive_cars

Det enda tråkiga med AnkiDrive är att det till en början bara säljs i USA och Kanada till en början. Antingen åker du till New York över en helg och köper ett kit på Apple Store eller så  börjar du leta på Ebay där de säkert lär dyka upp direkt. Eller så väntar du till att det släpps i Sverige men när det sker vet vi inte.

AnkiDrive_top