Willow Classic Reels, personliga flugfiskerullar

Flugfiska med stil!

Chris Reister är affärsmannen från Michigan som bestämde sig för att tillverka skräddarsydda flugfiskerullar av så hög kvalitet och med sådan elegans att de en vacker dag kan gå vidare i släkten och bli arvegods. Idén kom efter ett tillfälligt möte med en kinesisk hantverkare.
– Jag började att flugfiska efter att ha fått en tom flugask en jul, säger Reister. Senare började jag resa runt i världen på jakt efter sällsynta och vackra fiskar och under ett av mina äventyr träffade jag Mr Lee. Vi blev goda vänner och företaget Willow Classic Reels föddes. 

Varje del av precisionsrullar görs helt för hand, ända ner till skruvarna som håller ihop rullen. Men det som gör dem eftertraktade är att kunderna kan beställa sina egna inlägg och mönster, vilket garanterar exklusivitet på älvstranden.

Den fasta kollektionen är bara den en härlig inspiration för kundbeställda uppdrag, och inkluderar Maple Burl Inlay – en elegant, enkel rulle med rikliga inläggningar av sydafrikansk lönn för ca 649 USD. Tribal Etch är gjord av anodiserat aluminium med ett kemiskt etsat stammönster och Black Lacquer är en svart lackad rulle av flygplansaluminium med inläggningar och dekorationer med kvistar av känslig hand pressade vita blommor på sterlingsilver stjälkar.

Samtidigt som rullar som dessa utgör majoriteten av bolagets orderstock, välkomnar Reister en utmaning och en möjlighet att skapa invecklade, individuella rullar utifrån kundernas egna önskemål om mönster och utseende på sin unika flugfiskerulle. Det är helt upp till kunden att bestämma vad de vill ha – och Willow Classic gör det till verklighet.

Vill du kasta med stil kan du göra det från ca 500 USD och uppåt.

 

Willow Classic Reels, reel maple burl

Maple Burl

Willow Classic Reels, reel_tribal_etch

Tribal Etch

Willow Classic Reels, reel_lasercut

Lasercut

Willow Classic Reels, reel_blk_lacquer

Black Lacquer