Festival de Cannes 2013. Filmeliten på röda mattan.

Filmbranschen och dess storheter är återigen samlade i Cannes under ett av världens mest mediebevakade evenemang där skådespelare, kungligheter, celebriteter och jetsettare minglar bland filmpremiärer och fester.  Cannes filmfestival känns som en glamourös tillställning i dess allra klassiska bemärkelse. Dagens mest omtalade filmstjärnor skrider en efter en, dag efter dag, ner för röda mattan i vackra kreationer signerade de lyxigaste Haute Couture-husen, minglar med sina medskådespelare, visar upp sig på croisetten, festar nätterna långa på franska Rivierans mest exklusiva klubbar och faktiskt….ser på film. Just nu pågår den 66:e upplagan av Festival de Cannes.

Audrey_Tatou_Cannes 2013

Mellan den 15 och 26 maj svävar den ena celebriteten efter den andra in i filmfestivalens salonger i den flärdfulla franska kuststaden Cannes. Och tiden på året, så här i blommande maj, är perfekt för flärdfulla och exklusiva firanden nere på Rivieran. Vem som helst skulle ju kunna bli medryckt i känslan. Bara att stå bredvid och titta på är ett skådespel…

Eva Longoria_Cannes 2013

Cannes Filmfestival är ett av filmvärldens främsta och största evenemang som under 12 dagar varje år attraherar proffs och filmentusiaster från alla delar av världen. Hela eventet avslutas med utdelningen av Palme d’Or (guldpalmen) för bästa bidrag inom film, under avslutningsceremonin.

För 15:de året i rad samarbetat Cannes Filmfestival med Chopard i tillverkningen av själva stayetten till Palme d’Or. Palmbladet i guld är placerat på en diamantformad kristall och görs helt och hållet för hand. Spana in Chopard Red Carpet för mer bländande bling bling.

Årets utdelning sker söndagen den 26:e maj. Vill du vara med där det händer under avslutningshelgen i Cannes utan att vara på plats, kan du titta på FashionTV eller ViasatFilm.

 

“We will see films, we will talk about them and we will present you with the outcome. Here there is no campaign, like in the Oscars, and it is a breath of fresh air.”  -Steven Spielberg

Cannes Filmfestival_attendees