Lär känna din ABBA. Nu slår museet upp dörrarna.

Tisdagen den 7:e maj 2013 öppnade världens första permanenta ABBA-museum och även Swedish Music Hall of Fame. På Djurgården i Stockholm kan du nu bland annat frossa i ABBA saker, sånger, texter, rekvisita, scenkläder och mycket annat. Köp en biljett på nätet och missa inte den ”slot” du får när du kan göra din entré på museet.

Guldrummet_Foto Åke Eson Lindman_Abbathemuseum

Museet lovar en interaktiv upplevelse och en möjlighet att lära känna Agneta, Björn, Benny och Anni-Frid lite bättre. Det ska bli en kul upplevelse. De är ju trots allt superstars.  Från gruppens första stora framgång 1973, då de deltog i den svenska uttagningen till Melodifestivalen med låten ”Ring Ring”, till musikalen Mamma Mia! som hittills har setts av över 50 miljoner människor och med sina fler än 379 miljoner sålda skivor anses ABBA idag vara en av världens genom tiderna största popgrupper.

Om du inte redan kan texterna på ABBAs fantastiska låtar kan du hitta många av dem på museets hemsida, samt lära dig att sjunga med som en slags karaoke! Spana in deras Sing-Along med ABBA.

Gruppens första stora hit, ”Ring Ring”, från 1973 hyllas med en röd telefon i utställningen. Till den är det bara fyra personer i världen som har telefonnumret… Om du har tur kanske just du är där när det ringer.

Ring ring_Foto Åke Eson Lindman_Abbathemuseum

I måndags köade stjärnorna och Sveriges musikelit på väg in till museets invigning. Är det din tur snart? Som museet själva uttrycker det – Walk in. Dance out.

 

 

Läs mer på:

ABBA The official site

ABBA The Museum

 

Foto: Åke E:son Lindman samt Charles Hammarsten och Anders Hanser.