Mercedes-Benz har öppnat sitt första AMG Center i Stockholm.

Bilvärlden är full av små bokstavskombinationer som väcker vill-ha-faktorn. BMW har M, Audi har RS och Mercedes har AMG. Sedan november 2012 finns ett AMG Performance Center i Göteborg och igår öppnade det första i Stockholm.
– Performance Center är separerade från den övriga försäljningen och erbjuder specialutbildade säljare och servicerådgivare samt de flesta AMG-modeller för beskådande och minst tre bilar för provkörning, säger Reinhold Böhm ansvarig för AMG på Mercedes-Benz Sverige AB. 

AMG skiljer sig från Mercedes vanliga modellprogram. Framför allt handlar det om effekt eftersom motorerna är ordentligt trimmade. Men till viss del även om väghållning. Karosserna har fler stora och små vingar för att öka grepp i kurvor och stabilitet i högre farter. För att köra fort är precis vad AMG är byggd för. Det är riktiga gran turismo-bilar, autobahn-lok och milslukare som plöjer fram i vänsterfilen med makalös precision. För den som hellre kör bana är framför allt den klassiska måsvingen SLS ett alternativ. Även om den är lite väl fet, både till mått och vikt, kompenserar den allt med världens bästa motorljud. Det är minst sagt potent.

Svenska ägare erbjuds förarträning på bana och i framtiden väntar fler modeller som driver på alla fyra. Du undrar vilken som är min personliga AMG-favorit? Kupén C63 Black Series såklart! Skärmbreddare, diffusor, dubbla kromade slutrör och V8 som levererar 487 hästar och skrämmer upp mig från 0 till 100 på 4,4 sekunder!