Mercedes G-Class tackar för sig med flaggan i topp efter 34 år

När Mercedes-Benz för 34 år sedan lanserade modellen G-Class Cabriolet var den kantiga designen inget som stack ut. Men i takt med att andra varumärken filat på formerna känns G-Class idag fyrkantig och ganska ful – men ooh så cool. Därför är det med viss sorg vi vinkar hej då till den här klassikern.

Vi glädjs däremot åt att Mercedes säkerställer att den här sista utgåvan av G-Class Cabriolet redan från start luktar klassiker.

Om du lyckas lägga hitta en av de 200 stycken Mercedes C-Class Final Edition på andrahandsmarknaden (det är sant, alla är redan sålda) så kan du lägga örat mot huven och lyssna på en välsvarvad 5.5 liters V8 motor med 388 hästkrafter.

mercedes-g-classe-limited-5 mercedes-g-classe-limited-4 mercedes-g-classe-limited-3 mercedes-g-classe-limited-2