Aston Martin CC100 Speedster Concept. Vilken födelsedagspresent!

När man fyller 100 år är det ingen idé att hålla tillbaka. Aston Martin om någon vet vad det betyder. Istället för att fjanta sig med någon fin flaska champagne eller något färgsprakande fyrverkeri har det anrika bilvarumärket pusslat ihop CC100 Speedster Concept. Det här är en födelsedagspresent som inte går av för hackor.

Ingenjörerna hos Aston Martin har skapat en vacker och vrålstark kolfiberkaross som man har limmat mot den så kallade VH-plattformen, konstruerad på samma sätt som i One-77 och Vanquish, det vill säga helt i aluminium. Dyrt men oslagbart! CC100 Speedster Concept mäter 4.5 meter lång och strax över 2 meter bred. Tak är överflödigt! Som med alla konceptbilar är det här inte bara en dröm. Miles Nurnberger, chefen för exteriör design låter oss veta att flera av konceptbilens designelement kan förväntas dyka upp på framtida Aston-modeller. Under huven sitter en V12 som du bara kontrollerar med gaspedalen. En robot (enligt utsago) sköter resten med hjälp av en 6 växlad sekventiell låda.

Vill du ha? Jag vill!

 

aston-speedster  aston-speedster3 aston-speedster4 aston-speedster5 aston-speedster6   aston-speedster9 aston-speedster10 aston-speedster11  aston-speedster13