La Ferrari! Den första elhybriden från Ferrari

Phew. Ohh. Mmm. Hur ska man beskriva denna skapelse från södra Europa. Min reaktion är en enda stor ljudad beundran. 499 människor runt om i världen får chansen att tygla 963 fullblodshästar som står under huven och väntar på att släppas lös. La Ferrari är den första elhybriden som lämnar Maranello.

Ingenjörerna har parat ihop en fullblods V12a med två elmotorer, den ena monterad direkt på växellådan skickar kraften till bakhjulen och den andra en hjälpmotor som driver bilens alla elektriska system skapar hybridsystemet HY-KERS.  Förutom de 963 hästkrafterna (800 från förbränningsmotorn och163 från elmotorn) ska vridmomentet överstiga 900 Nm när bilen rullar, eller flyger kanske man ska säga, på vägarna. Ferrari räknar med att La Ferrari når 100 km/h på under tre sekunder för att sedan accelerera vidare förbi 350 strecket på hastighetsmätaren.

LaFerrari5