Här är den – Rolls Royce Wraith nu lanserad

Kanske har du sett de bilder som släppts tidigare i syfte att bygga upp stämningen inför den officiella lanseringen av Rolls Royce nya modell Wraith. Nu är den äntligen lanserad på Geneva Motor Show och vi kan nu se alla vinklar och detaljer på den nya lyxbilen. Detta är Rolls Royce mest kraftfulla bil någonsin, en sportigare variant än vad vi är vana vid att se från det anrika engelska bilmärket.

P90115742_highRes

Bilen är en så kallad fastback och innehar en ny teknologi som använder GPS data för att säkerställa att rätt växel alltid ligger i inför kommande väglag – Satellite Aided Transmission. Systemet ser längre fram än vad föraren själv kan och kan hjälpa växellådan att lägga i den bästa växeln för kommande backkrön eller dolda sväng. Allt för att skapa en skönare bilfärd.

Vad gäller kraft har coupén en V12-motor på 6,6 liter med dubbelturbo under huven med en effekt på 632 hästkrafter som levererar 0 till 100 på 4,6 sekunder. Det maximala vridmomentet är 800 newtonmeter.

Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars, kommenterar: “Today we launch the ultimate gentlemen’s gran turismo, a car that embodies the spirit of Charles Stewart Rolls.”

Han fortsätter: “The most powerful Rolls-Royce in history, Wraith promises the sense of adventure and speed that drove our founding forefather. But of course, Wraith’s starting point is luxury, refinement and quality, traits that remain as important to Rolls-Royce customers today as they were more than a century ago.

Vi låter bilderna tala sitt tydliga språk, men det är klart att det vore kul att få åka med på en tur…

 

P90115738_highRes