Rolls Royces nya Wraith – första officiella bilden visar en elegant siluett

Rolls Royce nya modell Wraith kommer att visas för första gången på Geneva Motor Show i mars 2013. Vi har tidigare fått se endast ritningar, men förstått att en ny bilmodell ska lanseras inom kort. Här kommer den första officiella bilden.

Vi pratar om en graciös siluett i en bild som väcker nyfikenhet genom mystik. Ingen tvekan om att det känns som ett modernt och kaxigt fordon i lyxklass. Dock är man ju mer spänd på att få reda på vad som kommer att finnas under huven. Rolls Royce menar att detta är deras mest kraftfulla, mäktiga och dynamiska bil i historien någonsin.

Lansering sker som sagt i början på mars, men blir man sugen på att beställa får de första kunderna vänta på leverans till sista kvartalet 2013.

Efter bilnamn som Phantom och Ghost kommer nu alltså ett nytt djärvt namn – Wraith. En återupplivning av ett namn som användes för första gången av företaget 1938. Om man söker en översättning på ordet i olika uppslagsverk på nätet får man upp ”ande”, ”vålnad” och ”spöke”. Namnet ska få dig att tänka på mörker utan att för den delen vara hotfullt, man vill skapa mystik och en känsla av makt. Rolls Royce själva vill beskriva en nästan ogenomtränglig kraft. Ett utomjordligt väsen som plötsligt tränger sig på för att lika snabbt försvinna tillbaka in i mörkret.

When Wraith is present, for that fleeting moment, the world will stand still.”