Wraith – sista bilden innan officiell lansering

Nu har Rolls Royce bekräftat att deras nya modell Wraith, som inom kort lanseras på Geneva Motor Show, är en så kallad Fastback. På bilden ser du den smäckra siluetten. Tre enkla, men ack så betydelsefulla, linjer som lyfter fram bilens slående profil.

Giles Taylor, som är Design Director på Rolls-Royce Motor Cars, poängterar att den betydelsefulla Fastback profilen är Wraiths avgörande detalj.

Han fortsätter:“En del i den graciösa linjen som sveper från toppen av framrutan bakåt mot den yttersta bakkanten av bilen utlovar en snabb men smidig resa. Ändå är min favoritaspekt kanske den uttrycksfulla effekten som bildas av den grafiska linjen som glider från sidofönstret ner över Wraiths glamourösa bildörr. Den ger en känsla av en kraftfull atlet som står redo i startgropen. I motsats till denna, är linjen som skär tvärs över bilens långsida mer konstnärlig och adderar den där speciella känslan av smidighet i Wraiths dynamiska uttryck.”

Giles Taylor_Rolls Royce

Giles Taylor berättar avslutningsvis att enligt honom handlar den mest lyckade designen alltid om tre till fyra linjer.

Ja, de där engelsmännen vet hur de ska uttrycka sig. Jag kan riktigt höra Mr Taylors engelska uttal när han med stolthet och glädje berättar om sin skapelse.

Nu återstår den officiella lanseringen i Geneve då vi med all säkerhet får veta och se allt om den nya modellen. Undrar vem som blir den första kunden?