Inreda barnrummet – Budget eller Lyx

Idag är det inte bara köket , vardagsrummet och badrummet som man brukar ge en ansiktslyftning. Lika viktigt har det blivit att inreda sitt barns rum. Marknaden för barninredning har ökat lavinartat sista åren. Att inreda personligt för sina barn har blivit lättare och även dyrare än det var för några år sedan.  Sen är jag inte alltid övertygad om att det är just barnen som får bestämma över sina rum då det antagligen skulle bli alldeles för fantasifullt och färglatt utan det är nog en kompromiss mellan föräldrar och barn. I mitt eget fall skulle samtliga väggar i barnens rum kläs med fototapeter om mina barn fick bestämma och det gör väl att vi i vårt framtida hus kommer låta dem välja ett motiv som de önskar och inte fyra.

Så vad ska man tänka på när det gäller barnens rum? Först och främst är det viktigt att låta barnet vara med och påverka i den mån det går. Vill man ha en fondvägg så är det ett enkelt sätt att låta barnet bli delaktigt. Låt barnet bestämma vilken färg eller tapet det önskar på den väggen. Dessutom tycker jag förvaring är A och O i ett barnrum. Att kunna städa undan leksaker på ett praktiskt och bra sätt är viktigt när man vill komma till ro för läggdags. Fantasi är självklart också viktigt och här finns det olika lösningar att skapa kreativa hörn som exempelvis magnetväggar eller väggar som barnen kan måla på. När det gäller möbler så är det väl mer eller mindre föräldrarna som avgör och det finns möbler i alla prisklasser. Allt från IKEA och fynd på Blocket till en del av de exempel jag tänkte dela med mig av nedan.

Har du en större budget så skulle jag satsa på vackra Oliver Furniture möbler som säljs av bland annat Syster Lycklig. De erbjuder möbler för små till stora barn och de känneteckas av hög kvalité. Det vita är alltid klassiskt och tidlöst och gör att möblerna kan följa med barnen upp i åldrarna.

Syster lycklig säng

 

Oliver-furniture-Syster-lycklig

Mio har också bra möbler för barnrummet och jag gillar deras sängar med förvaring under. I ett barnrum finns det aldrig för mycket plats för förvaring. Hos Mio kommer du betydligt billigare undan och här kan du även hitta tavlor, lampor mm som passar in i barnets rum.

nils_2511011

Annars älskar jag det Danska företaget Sebras produkter. Underbara färger och vackra möbler. Både textilier och möbler passar fint in i ett barnrum. Här bjuder jag på två olika barnrum för de mindre barnen. Deras barnsäng är verkligen fin och finns i flera färger.

Sebra barnrum 670

Sebra barnrum pojke 670

En annan favoritaffär är Farmhouse som har diverse olika varumärken som säljer barnmöbler. En av mina absoluta favoriter är Kast van een Huis som har fantastiska garderober men nu även sängar. Hos Farmhouse hittar du även Englesson, Oliver Furniture och Childwood. Englesson har exempelvis en underbar liten Howard fåtölj i sitt sortiment riktat mot barn.

 

kast11 670