Ladurée räddar din Saint-Valentin

1862 öppnade Louis Ernest Ladurée sitt första bageri i Paris. Kärleken för sötsaker gjorde att bageriet så småningom blev ett konditori. Vid sekelskiftet lanserade huset Ladurée sin tésalong. Parisborna älskade den vackra inredningen och de goda bakelserna, och 16 rue Royale blev snart en favoritadress för hela “Tout Paris”. Det var då som grundarens kusinbarn Pierre Desfontaines kom på receptet till det som skulle göra Ladurée världskänt: le Macaron (makaronen).

Idag finns Ladurée i Stockholm, på Grev Turegatan 15. För att fira Saint-Valentin (alla hjärtans dag) erbjuder Ladurée en snygg ask som innehåller upp till 14 sanslöst goda macarons. Asken kostar 355 kronor och är en perfekt present för den du älskar. Så visa din kärlek och frossa tillsammans i Frankrikes bästa macarons!