Uber – En privatchaufför nu nära dig

Vem har inte drömt om att öppna ytterdörren och mötas av en elegant svart bil med en chaufför i kostym som håller upp bildörren för dig. Detta är nu en verklighet med företaget Uber som erbjuder privatchaufförer via en app. Uber vill att alla ska kunna boka en privatchaufför via mobilen. Tjänsten finns sedan tidigare bland annat i San Francisco, New York, Paris, Amsterdam och Sydney och mycket talar för att Uber även kommer att bli ett framgångskoncept i Stockholm.

Uber kan beskrivas som ett taxibolag utöver det vanliga men där du istället för en reklambeklädda taxibil blir upphämtad i elegant svart sedan. I nuläget går det att boka via mobilen, SMS eller på nätet. I appen finns en karta där man kan se om en “Uber-bil” är närheten av dig. Det som är bekvämt med Uber är att det finns bara ett sätt att betala – kort. När du registrera sig kopplar du ditt kreditkort till ditt Uber-konto som gör att betalningen är hur enkelt som helst. När du når din destination, kommer ditt kort att debiteras omedelbart, vilket eliminerar behovet av kontanter, pin-kod och kvitton.

Tjänsten är naturligtvis dyrare än en vanlig taxi, men några extra kronor är väl spenderade pengar med tanke på den höga kvaliteten på tjänsten. Chaufförerna är mycket trevliga och hjälpsamma och viktigast av allt de vet vart de är på väg! Det finns inget mer frustrerande än en taxichaufför som inte känner till din destination – någonting som aldrig händer med Uber. Så luta dig tillbaka i de skinnbeklädda sätena och njut av en taxiresa utöver det vanliga.

 

Uber bilar 5 Uber bilar 4 Uber bilar 3 Uber bilar 2