Categories
Bilar & Fordon

Den engelska lyxbilstillverkarens ”Home of Rolls Royce” kollektion 2013

Rolls-Royce har just firat 10 år i sin fabrik “Home of Rolls-Royce” i Goodwood i England. Som en del i företagets 108-åriga historia lanserar man en specialkollektion av bilar som konceptualiserats och designats av Rolls-Royce specialteam för skräddarsydda bilar. Bilarna kommer att släppas under 2013 och visar företagets känsla för detaljer, ingenjörskonst och hantverk som tillämpas vid produktionen av varje bil som lämnar Goodwood.

Detaljer som du kanske känner igen från Rolls Royce bilar, såsom finaste läderklädsel, träarbeten, högklassiga inläggningsarbeten, broderi och handmålade detaljer på karossen, bidrar alla till den exklusiva känslan hos dessa modeller och går hand i hand med företagets strävan att vara på toppen av den globala superlyxindustrin. Företaget har tagit sig an rollen att bara leverera perfektion och vi ser fram emot att se vad Rolls-Royce rullar ut på marknaden under kommande år.

Deras skräddarsydda modeller, så kallat ”bespoke”, betyder att kunden kan välja unika färger, linjer och handtillverkade tillval som Champagne-set, humidorer och speciella picknickskåp. Under de senaste åren har cirka hälften av de som köpt Rolls-Royce beställt skräddarsydda modeller efter eget tycke och smak. Störst andel specialtillverkade bilar levererades till kunder i mellanöstern, men andelen har även gått upp i andra delar av världen.

Det finns få bilder ännu på vad som komma skall, men vi får se sketcher än så länge. Under de kommande månaderna kan du läsa mer om historien bakom kreationen av varje skräddarsydda Rolls-Royce som kommer ut på marknaden.

 

“This car, then, is not a car at all. It is a fanfare. A blast of trumpeteering to silence the crowds when someone special is about to enter the room. The reason why there’s no advertising for this car is simple. It’s built to advertise you.”

Citat av engelske motorentusiasten och programledaren Jeremy Clarkson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *