Fem böcker som kan förändra ditt liv

Det sägs att vi har behov att ge oss själva nyårslöften. Men att inleda det nya året utan en riktig plan eller entusiasm inför den förändring vi vill göra, kan lätt leda till bakslag. För att göra ditt förändringsarbete lustfyllt har jag nu samlat fem böcker som på allvar kan förändra ditt liv. I dagens inlägg, har jag sonderat bland utbudet av inspirerande litteratur och valt fem favoriter som påverkat mig som människa, för alltid.

1. Inte Hur Bra Du Är utan Hur Bra Du Vill Bli
av Paul Arden

Denna bok liknar inte något annat som du läst. Oavsett om du jobbar i reklambranschen eller på en förskola, kan du hitta tips och råd om hur du kan göra det omöjliga möjligt. Om du söker framgång i yrkeslivet och undrar hur du ska förändra ditt beteende för att påverka din omgivning är denna en bok för dig. Varje sida innehåller en eller flera pärlor som kan direkt påverka ditt liv. Vad sägs om dessa:

Håll inga föreläsningar, ge föreställningar.

Att få sparken kan vara bra för karriären. 

Den som aldrig misslyckas kommer förmodligen aldrig heller att lyckas.

Jag fick boken av min gamla chef och jag gav mig själv sparken två dagar senare, efter att jag läst hela boken. Idag är vi goda vänner och skrattar gott åt våra lyckade karriärer.

2. Life’s a Pitch
av Stephen Bayley och Roger Mavity

Du pitchar in dig själv till din date. Du pitchar in din kompetens i en arbetsintervju. Du pitchar in dina åsikter hos dina vänner och varje möte är egentligen en pitch av något slag. Till och med när du friar till din blivande make eller maka så är det en pitch.

Stephen Bayley och Roger Mavity lär dig pitcha rätt. Med hjälp av denna roliga men mycket effektiva bok, kan du utvecklas till en bättre, smartare och mer intressant person. Du lär dig hur du får andra människor att säga ja till dina idéer. Om du ignorerar denna bok, så är chansen stor att du förlorar i både affärer, hemma och under lunchrasten. Behöver jag säga något mer?

3. The Psychology of Selling
av Brian Tracy

Jag har troligtvis alla Brian Tracy böcker. Jag valde att berätta om just denna bok eftersom den handlar om försäljning. Oavsett om du är med i försäljningsbranschen eller vill bara lära dig att sälja in dina egna idéer till andra människor, läs den här boken. Vill du förstå varför folk köper i första hand och hur du kan använda denna kunskap för att sälja mer, läs denna bok. Du får konkreta tips på hur du kan lära dig att sälja mer, enklare och snabbare än du trodde det var möjligt.

Brian Tracy är en kanadensisk författare och föreläsare inom entreprenörskap, försäljning, personlig utveckling, ekonomi och psykologi. Andra böcker som finns utgivna på svenska är 100 Nycklar till Framgång och Svälj Den Fulaste Grodan Först.

4. Steve Jobs – en biografi
av Walter Isaacson

Har du inte läst den än? Då vet du inte vad du har missat. Lär känna människan som gett oss iPhone, iPad, iTunes, Mac och Pixar och förändrat våra liv för alltid. Samtidigt luktade han så illa att folk avskydde att vistas i hans närhet, var extremt oförskämd och kunde börja gråta för minsta lilla sak. Märklig man. Minst sagt. Jag lovar att denna bok kommer att få dig att se världen med helt nya ögon.

5. Thinner Than a Hair
av Adnan Mahmutovic

”Dotter, älskare, illegal invandrare, och nu, en pank prostituerad. Hur i Herrans namn har jag lyckats göra detta?” – Så introducerar Fatima, huvudpersonen i denna underbara roman, sig själv till oss läsare. Hennes historia är tunnare än ett hårstrå, hon är sin egen röst. Och författarens största bedrift ligger i att han lyckades utrota sin egen röst och i stället låter Fatima komma till liv på sidorna.

Om du vill läsa en ny, modern ”Mörkrets Hjärta” och förstå hur människor kan slita sig fria från sina moraliska värderingar, så är denna en bok för dig. Samtidigt kommer du att förstå att du lever i lyx, oavsett om det handlar om tid, pengar eller kärlek. “Thinner Than a Hair” är en fulländad läsarupplevelse.