iPad får ett lillasyskon. Nu kommer iPad Mini

Ni som har lite koll på mina andra projekt vet att jag bland annat driver ett bolag som producerar mobila lek och lär appar för barn. Bolaget heter JAJDO och vi har släppt fyra appar än så länge. Därför blir man extra varm i hjärtat när Apple idag introducerade iPad Mini.

Den nya paddan är på många sätt likvärdig sitt storasyskon iPad. Men, det finns en stor betydande skillnad – priset. iPad Mini kommer säljas från 329$ i USA. Det här betyder ungefär 2300! kronor. För oss som bygger appar för barn är det riktigt goda nyheter eftersom det med största säkerhet leder till att fler familjer investerar i en iPad.

Något lanseringsdatum i Sverige är inte fastställt. Men i USA kommer den finnas i butik redan den 2:a november. Så vi kan nog räkna med lansering i Sverige innan jul i alla fall.