Categories
Kultur

Var med och rösta fram årets bok 2016

Bonniers Bokklubbar lanserar ett nytt litteraturpris där alla kan vara med och rösta fram “årets bok”. Boken med flest röster belönas under Bokmässan i september.

Årets bok är det enda litteraturpriset i Sverige som utses genom att hela svenska folket får vara med och rösta. Det gör priset unikt och lite extra speciellt. Det är visserligen Bonniers Bokklubbar som utlyst tävlingen men juryn, bestående av sju redaktörer, har valt ut böcker från flera olika förlag.

Kriterierna för nominering var:
– Hög språklig kvalitet
– Väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö
– Tilltala en bred läsekrets
– Svensk och utländsk skönlitteratur (spänning och roman)
– Utgiven på svenska i Sverige (oberoende av förlag/egenutgivning) under maj 2015-maj 2016

årets bok bonnier_bokförlag_böcker_läsning_INTEXT

Det är 12 st böcker som har valts ut utifrån dessa kriterier, och det är allt ifrån David Lagercrantz fortsättning på Millennium-serien till Elizabeth Gilberts roman om en kvinnlig forskare i 1800-talets Nordamerika. Vilken författare svenska folket tycker har skrivit den bästa boken återstår att se, och det finns fortfarande gott om tid att vara med och rösta. Röstningen pågår till och med 28 augusti och det går att rösta en gång per dag.

Läs mer om de nominerade böckerna och få samtidigt sommarens lästips här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *