Rapport från MC-mässan. Lädervästar, Ducati 1199 Panigale S med mera.

Jag har varit på MC-mässan och har följande att rapportera:
Det var flest lädervästar hos Biker Church.
Flest tribaltatueringar hos Harley Davidson.
Flest vargtröjor hos Yamaha Custom Club.
Flest uppstoppade djur hos Älgskadefondföreningen.
Flest bakåtvända kepsar på motocross-showen.
Flest flintskallar hos BMW.
Och flest besökare hos Ducati där alla dreglade över Ducati Panigale S. Vilken design, vilken maskin! Det var svårt att ens komma fram till hojen eftersom det stundtals var tredubbla led med beundrare runt om, vilket gjorde det omöjligt att fotografera cykeln utan att få med någon besökare. På hojen satt hela tiden någon och torrbröt med drömmande blick, bakom stod två till i kö för att få slänga benet över sadeln och känna på körställningen. En körställning som är klart mer framåtlutad och mer aggressiv än på huvudkonkurrenten BMW HP4.

Ducati 1199 Panigale                             Ducati 1199 Panigale S

                                      Lika som bär. Panigale till vänster och Panigale S till höger. 

En annan skillnad mellan de två värstingarna är att HP4 kör aktiv fjädring, Panigale S elektronisk. BMWs aktiva fjädring mäter konstant olika parametrar och anpassar kompression och retur medan Ducatis elektroniska dämpning ställs i fasta förinställda lägen. Att på avstånd skilja ”vanliga” Panigale från S-modellen är svårt eftersom hojarnas design är identiskt men kolla efter svart kolfiber-stänka fram, Öhlins TTX-burk och Marchesini-fälgarna. Försäljningsprognosen ligger på 25-30 stycken 2013, berättar Tobias Persson, After Sales Manager på Ducati.

Ducati 1199 Panigale S carbon

Ducati 1199 Panigale S Öhlins TTX

 

 

 

 

 

 

Lite roligt på mässan är också att kolla på den nymornade mellanklassen med främsta företrädarna Kawasaki Ninja ZX-6R 636 och Triumph Daytona 675. Några timmars rundvandring bland blanka motorcyklar räcker för att dämpa vinterångesten och göra väntan på våren lite lättare. Rekommenderas.