Träna snyggt med Philippe Starck

Träna dig snygg kan du göra med vilka vikter som helst, men vill du träna snyggt är det exklusiva gymprylar designade av Philippe Starck som gäller.

Serien kommer från Alias heter HGO och står för Home / Gym / Office. Designer är alltså Philippe Starck som anses vara en av vår tids främsta designers inom framförallt hårda saker som möbler, båtar, glasögon och hus.

När han fick uppdraget att designa träningsprylar ville han göra saker som var så snygga att de inte ställdes undan efter träningspasset. Det blev hantlar i vikterna 1 och 2 kg, ett hopprep och en yogamatta. Plus en rockhängare, armband och ett halsband som inte har så mycket med träningen att göra.

Hantlarna är tillverkade i mässing som kromats och fått gummi i ändarna så att de inte ska repa. Hopprepet har handtag av aluminium och yogamattan är hopvikbar så att den blir enkel att ta med sig. Fast egentligen är allt det där oviktigt – grejen med HGO är att prylarna är vansinnigt snygga och snudd på lika dyra.