Familjespel i Pradas exklusiva skrud

Att spela backgammon är riktigt kul tycker jag. Och barnen gillar faktiskt schack, hör och häpna. Jag och min man får lov att ta oss ett parti eller två med både femåringen och sjuåringen varje vecka. Det är ju klart att man ska främja den typen av aktivitet, som bra omväxling till allt det digitala i deras vardag.

Själv började jag spela schack med min mamma när jag var i femårsåldern. I mitt familjehem stod det ett gigantiskt schackbord i vackert snidat trä där bordsskivan bestod av olikfärgad marmor vilket utgjorde spelplanen. Därtill hörde schackpjäser i svart och vit elfenben. Det var arvegods från min farfarsfar A W Lundin, även känd som Stockholms sista garvare och ”Kungen av Kungsholmen”. Han hade bordet placerat i ett av de många rummen i sitt palats på Kungsholmen, precis bredvid Stadshuset. Idag är palatset tyvärr rivet till förmån för de hus som smälldes upp där på 60- och 70-talet…

Jag kommer än idag ihåg hur vackert och mäktigt jag tyckte bordet var trots min då ringa ålder.

Vi bör alla satsa på mer spel av denna typ enligt mitt tycke. Det främjar både hjärnkapacitet och familjeumgänge. Vill man ta det till en högre nivå och samtidigt passa på att köpa spel som är vackra som inredning även när de inte spelas, då kan man satsa på Pradas egendesignade spel. Italienska modehuset Prada är bland annat kända för sina exklusiva kostymer och fina skor, men då och då dyker det upp andra roliga artiklar i deras sortiment. Nu är det frågan om fina sällskapsspel i deras egna färger och kvalitet för både backgammon, schack och checkers. Samtliga är gjorda i elegant Saffiano läder med spelmarker i metall och läder.

Snart är det jul och mer tid för familj och umgänge. Kanske tomten lämnar ett par spel under just din gran. Något som underlättar i julklappshandeln är att Pradas onlinebutik levererar till Sverige.

Så klart har även fransmännens lyxmärke Louis Vuitton ett set med spel i deras berömda Damier mönster. I den lilla spelportföljen döljer sig bland annat schack, backgammon och spelkort. Very chic.

Är du mer av en Gucci-person, finns kortspel och spelet checkers i brunt läder med Guccissimatrycket. Förpackat i rolig tub som dessutom är lätt att ha med på resan.

Oavsett val av lyxleverantör – Happy gaming! Och glad familjetid.