Nau: Vackert både i form och i tanke

På samma sätt som jag tycker att vindkraftverk är vackra både till formen och i tanken är Naus kläder vackra på alla tänkbara sätt. De har en tidlös design och är maxade med funktion men framförallt har de tagit miljötänket längre än de flesta andra.

Nau startade 2005 av ett gäng som hade jobbat för bland andra Patagonia och Nike. De ville göra kläder helt utan kompromisser. Det skulle vara maximal funktion med ett minimalt miljöavtryck och det skulle vara kläder i en tidlös design så att de kunde användas år efter år.

Sakta, sakta har märket vuxit och nu börjar det bli globalt. Det är ett av de mest hypade märkena i USA och deras stil och miljötänk har skapat både medieutrymme och fans. Stilen är urban. Lätt dressad med outdoorstuk är en annan beskrivning som passar bra. De har plagg i vaxad organisk bomull, tunna dunkavajer och snygga byxor som också funkar att cykla i.

Miljötänket genomsyrar allt. Från återvunnen polyester till merinoull och kokosfibrer. Men det går längre än så. Alla anställda har gratis resor med kollektivtrafik, alla andra resor och plaggens transporter klimatkompenseras och alla kartonger är självklart gjorda av återvunnet material.

Så vill du gå omkring i kläder som är lika vackra i tanken som i stilen ska du ta en titt på Nau. Märket kan vara lite svårt att hitta i Sverige men bland andra så säljer Addnature plaggen.