Categories
Mode

Lämna ett bestående intryck med världens dyraste visitkort

Många duktiga företagare och businessmän är noga med hur de representerar sig. Man bär en dyr designer-kostym, välstruken skjorta, nyputsade skor och en portfölj i världsklass. I portföljen bredvid ipaden och de senaste inom tekniken ska det rymmas skrivblock i skinn och en passande penna från exempelvis Mont Blanc. En genomtänkt image är nyckeln till bra affärer. Det brittiska designerhuset Black Astrum har tänkt ytterligare ett steg och tagit fram ett av världens mest exklusiva visitkort.

Black Astrum har sedan 2010 gjort exklusiva visitkort för världseliten. Kortet togs först fram specifikt till en väldigt förmögen familj i Mellan Östern. Dessa kort bräcker de flesta kreativa kort som du hittar i din samling eller i kavajfickan.

För de flesta av oss är visitkort synonyma med ett papper i någorlunda bra kvalité med lite lätt strösslade kontaktuppgifter på. Black Astrum har istället tagit det till helt nya höjder. Nu ska även visitkorten vara en modeaccessoar. De själva beskriver det som att du bär ett kort som visar på din rikedom, makt och status i samhället.

De flesta av deras exklusiva visitkort är tillverkade i exotiska fibrer såsom kolfiber och andra ädla metaller. Korten är sen översållade med diamanter och är givetvis utformade efter den framtida ägarens önskemål. Alla kort är handgjorda och ryms i en förpackning på 25, 50 eller 100 styck. Visitkorten som förmodas vara de dyraste i världen är gjorda i Schweiz och de sammanlagda diamanterna har en vikt på 30 karat. Med andra ord bör du tänka igenom väl vem du delar ut dem till.

Du får så klart också välja vilken design och vilket tyg din förpackning ska ha. Eftersom att korten och lådorna de kommer i har så stor variation i material så finns det inga fasta priser. Man har dock uppskattat ett ungefärligt pris på ca 10 000kr styck (!). Jag bör också nämna att du blir exklusivt inbjuden till att designa dina kort hos Black Astrum. Det finns rykten om att företaget till och med har tackat nej till kunder som är intresserade av korten. Detta på grund utav att de vill hålla sin klientel väldigt exklusiv och utvald. Med andra ord är det bara att invänta inbjudan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *