Bordet Panther av Max Eicke

Innovativ och geometrisk möbeldesign från Max Eicke, Max-ID NY

Max Eicke är en ung, spännande formgivare i Sag Harbor, New York. I sitt företag, Max-ID NY, har han specialiserat sig på high end design för en krävande nischmarknad. Han omnämns stundtals som ett kreativt geni – och visst visar hans möbler prov på spännande formgivning.

Eicke grundade Max ID NY i september 2009 efter att ha examinerats som främsta elev i klassen vid sin designutbildning på Griffith College, Irland. Han lanserade sin första möbelkollektion i juli 2010 och fler lär det bli. Minimalistiskt och modernt leker han med form och färg på ett innovativt sätt – gärna baserat på geometriska figurer.

23-årige Maximilian Michael Eicke växte upp i Sag Harbor, liksom London, Düsseldorf, New York och Dublin och tack vare konsthandlande föräldrar har han tillbringat stor del av sitt liv på resande fot. Att redan i unga år fått uppleva så många olika kulturer har påverkat Max formgivning. De globala influenserna kombineras med talang och kunskap – i en myriad av material skapar han möbler med kontrasterande former, vinklar, kanter och helheten blir en spännande möbelkollektion.

Bordet Panther är ett exempel på Eickes design. Tillverkat av kolfiber, kevlar och titan är bordet så lätt att en enda person kan bära det. Och trots att det ser skört ut, så garanterar materialvalen hållbarhet. Du kan utan problem dansa på det här bordet. Panther är tillverkat i en begränsad upplaga och kostar $ 68.000.

Vilfåtöljerna Setta och Hans, förvaring Giraffe och armaturen Ditto är andra exempel på Eickes design.

 
Bordet Panther, Maa EickeBen bordet Panther, Max EickeArmatur Ditto, Mex EickeVilfåtölj Setta av Maxx Eicke

Vilfåtölj Hans av Max Eicke