Disneyprinsessor inspirerar ikonisk juvelmakare

Juvelerarfirman Chopard har alltid haft en lekfull attityd till skapande av sina smycken. Just nu visar de upp sin förtrollande kollektion av juveler som är inspirerade av alla prinsessorna i Disneys filmvärld. Är man i London någon gång under de kommande veckorna kan man beskåda Haute Joaillerie kollektionen på det anrika varuhuset Harrods fram till sista december. Samtidigt kan du passa på att titta på Harrods berömda skyltfönsterinredning inför julen som brukar slå NKs skyltfönster med hästlängder.  I år kan man passande nog beskåda tio vackert Disneyinspirerade aftonklänningar skapade av några av de största modehusen. För att nämna några Elie Saab, Versace, Marchesa, Escada, Missoni, Valentino, Oscar de la Renta och Roberto Cavalli.

Under många år har Chopard blivit känd som en ”Jeweller to the stars” dels genom partnerskap med Filmfestivalen i Cannes samt genom många samarbeten med filmindustrin. Steget in i Disneys magiska filmvärld blev därför inte så långt.

Chopards egen artistic director Caroline Scheufele har tolkat de mest utmärkande dragen hos prinsessorna Ariel, Belle, Askungen, Jasmin, Mulan, Pocahontas, Rapunzel, Snövit, Törnrosa och Tiana för att designa 10 stycken unika juvelprydda konstverk. Caroline Scheufele säger att hon alltid älskat fantasivärlden och värdesatt den relation som Chopard har med filmindustrin. Walt Disney har tidigare inspirerat flera av Chopards smycken som till exempel örhängen, halsband och armband med Musse Pigg.

Tittar man på vart och ett av smyckena ut Chopards prinsesskollektion så ser man direkt vilken prinsessa man haft i åtanke. Inte svårt när man själv har två små prinsessor hemma som ständigt tittar på Ariel, Trassel, Askungen, Tiana eller någon av de andra prinsessorna i dagens Disneysfilmer.

Askungens tiara och örhängen med stenar i aquamarin kompletterar hennes ljusblå balklänning perfekt. Ariels breda armband visar hennes stjärtfena och havets lekfulla former och färger. Snövits ring är så klart ett rött äpple täckt med djupröda rubiner och Törnrosas örhängen med flaxande små fåglar som håller upp ett par blommor har strösslats med smaragder, ametister, safirer och andra ädelstenar.  Ja, du förstår konceptet.

Denna kollektion kan ju få vem som helst att vilja klä sig som en prinsessa på nästa bal. Kom igen – erkänn att du någon gång tänkt på vilken prinsessa du vill vara! Då gäller det bara att få mannen att ställa upp på att agera riddare på vita hingsten…