Vecka 46 – Bilar, skidor, mode, museer, mat och mycket mer.

Tiden går sjukt fort. Nu har det nästan gått 5 veckor sedan jag officiellt bloggade ut om Lyx.se och våra visioner för framtiden. Sedan dess har vi börjat få våra skribenter på plats och nu är vi inte mindre än 13 personer som skriver för Lyx.se. Under veckan som kommer är målet att presentera dom närmre.

Framöver är målet att blogga ut en sammanfattning av veckan som gått varje söndag. Så nu kör vi. Här har du vad som hände på lyx.se under vecka 46.

Måndag 12 november

Martin Willners började veckan med att blogga om Völkls nya extrema skidmodell V-Werks. En skidmodell som viktoptimerats med kolfiber, aramidfiber och ultraljudsskuren titanal. Skidor följdes av motorsport när vår första kvinnliga skribent Anna Pensar öppnade våra ögon för GT-racings framfart i europa. Martin följde sedan upp med en av bloggposterna som drog mest trafik under veckan. Paul Smith’s designsammarbete med kameratillverkaren Leica fick både min och andras mun att vattnas.

Tisdag 13 november

På veckans andra dag gjorde Lyx.se femte skribent entre. Michaela Hemgren öppnade upp med ett boktips om amerikanska bloggerskan och författarinnan Jennifer L Scott har skrivit en bok om konsten att leva. Den bloggposten följde Michaela sen upp med en betraktelse om svårigheten att bo på ett riktigt slott. Jag själv tipsade samma dag om ett fantastiskt vackert iPhone 5 fodral i läder. Den bloggposten resulterade efter en kort diskussion i kommentatorsfältet att Jesper Lööf mailade distributören och försöker nu komma över agenturen. Michaela fortsatte få tangenterna att glöda. Det resulterade i en påminnelse om att hösten faktiskt är en tid för matlagning. Utbudet av vilt och fågel är fantastiskt. Max Piltz, vår första skribent ombord avslutade tisdagens bloggstorm med att dra in stor trafik med sin text om skönheten Lamborghini Aventador LP700-4.

Onsdag 14 november

Onsdagen började med att Mattheiu Hartig delade med sig av sina kunskaper vi fick bekanta oss med vanilj eller snarare vanilj från Tahiti som anses vara världens bästa vanilj. Steget till inredning kan tyckas långt, men det var steget vi tog när Johanna Bergbom sedan bloggade om vikten av att ljussätta sitt hem på rätt sätt.  Anna Pensar avslutade sedan onsdagen och tog oss med på en resa till Schweiz när hon bloggade om skincare och superpremium.

Torsdag 15 november

Helgen börjar närma sig och vad bättre då än att inleda dagen med lite shoppingtips hos Dior…för dina barn. Precis så gjorde Michaela när hon bloggade om lyxshopping för barn. Björn Johansson vände tvärt på steken, eller ska vi säga degen, och tog oss med till Hammarby Sjöstad där en av Sveriges absolut bästa bagare huserar. Anna tipsade oss sedan om den här helgens kanske lyxigaste evenemang, Gran Turismo Expo 2012, ett evenemang som kanske bäst beskrivs som en superbilshow!  Välkommen in i matchen Armin säger vi sen. Armin började med att berätta om världens största producent av kashmir. Ta en titt inför vintern! Nu började fler och fler skribenter komma på plats framför tangentbordet och även nästa bloggare publicerade sin första bloggpost. Rebecka tryckte på knappen och vi fick läsa om Louis Vuittons samarbete med Yayoi Kusama kring handväskor.

Fredag 16 november

Veckan börjar lida mot sitt slut. David fick in ett tips om en utställning på Medelhavsmuseet; En kväll om lyx. Vi tipsar såklart och hoppas också kunna återkomma med ett längre reportage. En av de mest omtyckta artiklarna under veckan var Armins bloggpost om kvalitetsur till vettiga priser. Är inte klockor något för dig så kanske handväskor från Ralph Lauren med stigbyglar låter bättre? Det var precis vad Rebecka berättade om senare samma dag. Ingegerd fick det att vattnas i munnen på både oss med och utan hus. Vackra villor från Sommarnöjen blev gillad läsning. Fredagen avslutades med ett boktips. Rod Stewarts nya självbiografi passar fint i vintermörkret, om inte för dig så kanske till någon annan?

Lördag 17 november

Var du ute och shoppade i lördags? Armins bloggpost om handgjorda skor skapade nog lite köpsug för många. Många valde dock nog att stanna hemma och slappa. Med en dator i handen kanske det ändå försvann några slantar ur plånboken på nätet. Johan bloggade om vackra cykellampor från Danmark. Senare på lördagen blev det dags för lite allvar. Martin pratade lavinsäkerhet och ABS ryggsäckar. Du vet sådana där som håller dig flytande ovanpå snömassorna. Sent på natten, några minuter innan midnatt tryckte sedan Max på publish. Han och Mattheiu besökte under lördagen Gran Turismo Expo 2012 och berättade utförligt om besöket.

Söndag 18 november

Söndag morgon. Kulingvarning. Det betyder surf, så själv packade jag bilen full med surfbrädor och gav mig ut till Torö för en härlig dag i Östersjön. Väl uppe ur vattnet kunde jag glädja mig åt att trycka ut veckans sista 27e! bloggpost från Lyx.se – Martin som berättar att skovarumärket Vans har gjort en limiterad upplaga ihop med klassiska Barbour. Något som kanske kan få herrarna på Östermalm att slappna av lite.

Ha en riktigt skön söndagskväll så ses vi på måndag morgon igen!
Johan Ronnestam

Sorry, the comment form is closed at this time.