Vecka 47 – Skate, Karl, McLaren, Chanel och annat smått och gott.

Vi börjar bli varma i kläderna här på Lyx.se. Den här veckan har det varit en fröjd att arbeta vidare med Lyx.se. Antalet fans på Facebook närmar sig 3000 stycken med stormsteg och vi har fått en massa spontant positiv feedback på vårt arbete. Precis som förra veckan tänkte vi avsluta även denna med att titta tillbaka på vecka 47. Här har du veckan som gick:

Måndag 19 november

Björn Johansson öppnade upp veckan med en härlig recension av Södertuna Slott. Med en härlig personlig touch tog Björn oss med på en weekend på slottet. Anna Pensar ägnade sedan en bloggpost åt att fundera över det här med lyx. Lyx är en konstant blev läsning som väckte tankarna till liv. En av veckans mest diskuterade bloggposter stod undertecknad för. Jag valde att lyfta fram fem stycken vackra klockor och till mångas förvåning handlade det inte om varumärken som Rolex, IWC, Jaeger Le Coultre eller liknande. Istället låg fokus på stilren form. Något som både gillades och inte gillades.

Tisdag 20 november

Alla har vi väl hört talas om barfotalöpning? Martin Willners bloggade om barfotalöpningens totala motsats – Hoka One One. Rebecca Martin gjorde sedan entre med härlig läsning om härligt resande. Luxiöst resande med tåg till Venedig i klassisk stil väckte nog reslusten hos många. Mer klassisk stil blev det när jag stötte på en cykel från Amsterdam helt byggd i mässing. Klassisk design i klassiskt material blev stor innovation.

Onsdag 21 november

Onsdag morgon gällde det att hänga med. Matthieu tipsade om sista dagen på Stockholms Dryckesauktion. Mera utställning blev det när Michaela tipsade om Rolls Royce’s samarbete med Karl Lagerfeld under dagen. Kanske udda för många med definitivt lyx för andra. Det måste man nog säga om Martins filmtips. Bones Brigade Autobiography är en skateboardfilm som måste ses om du tillhör skateboardgenerationen. Gör du det inte så se den ändå! Michaela har ju tidigare tipsat om Chanels Hula Hoop väska. Nu berättade Rebecka Lindhe om Chanel Hula Hoop Mini.

Torsdag 22 november

En kolsvart iPhone eller en helvit iPad. Mångas våtaste dröm…för några år sedan. Det börjar ju bli lite uttjatat. Därför blir man alldeles till sig när man läser om ColorWare och deras process för att färga tekniska produkter. Rebecca fick det att vattnas i våra munnar med en artikel om Kristofer Ruscons äventyr, det första svenskägda champagnehuset. Hösten ska ju tekniskt sätt vara slut och snön ska täcka våra grässmattor och hustak. Men, än så länge lyser den med sin frånvaro och mörkret har oss i sin makt. Michaelas tips om lyxigt härliga doftljus kommer väl till pass.

Fredag 23 november

Michaela fortsatte på samma tema och öppnade fredagen med en påminnelse om att tänka till lite extra när du köper adventskalender i år. I skarp kontrast till mörka kvällar och julpynt står McLaren 12C Spider. Max besökte ju förra helgen Gran Turismo i Stockholm och där fick han sig en pratstund med Johan Lindberg som är ansvarig för McLaren Stockholm. Den här besten väckte definitivt känslor och artikeln skrapade ihop mest likes av alla veckans artiklar. När man tänker på det kan det ju inte bli mer jul än så här. Jag vet alla fall vad som står på min önskelista!

Lördag 24 november

Lördag morgon. Ingen strumpa vid sängen än. Men jag tror många gladeligen hade vaknat upp till ljuv musik strömmandes ur Ferrari hörlurarna T350 från Logic3. Om du nu inte hunnit göra av med pengarna på hörlurar blev det nog tydligt vad pengarna ska gå till senare under lördagen. Italienska Rizomas Metropolitan är en cykel som inte lämnar någon oberörd. En baguette från Fendi fick avsluta lördagen som i mångt och mycket handlat om saker vi vill ha men kanske inte har råd med.

Söndag 25 november

Grått och hängande regn i luften. Då längtar man bort, kanske till Amsterdam eller varför inte London. Ingegerd berättade om bokhandeln Mendo som inte är som andra bokhandlare. Söndagen går mot sitt slut. Beatles och vinyl. Behöver man skriva mer än så? Läs själv!

Det var vad Lyx.se bjöd på under vecka 47. Vi hoppas att du tipsar om Lyx.se till dina nära och kära. Det är ju trots allt det vi drivs av – läsare.

Ha fortsatt riktigt skön söndag!
Johan Ronnestam