Gert Wingårdh en arkitekt med naturen i fokus

En del pratar om att ens bokhylla speglar vem man är. Att böckerna man väljer att ställa fram visar vilken typ av person man är och vad man har för åsikter. På samma sätt tycker jag det är med hus och inredning. Vissa följer slaviskt de trender som finns medan andra går helt sin egna väg och visar upp ett hem som inte liknar något annat. Har man dessutom fått den stora möjligheten att bygga sitt eget hus så vill man så långt som möjligt hitta en unik och annorlunda arkitektur som visar att man inte är som alla andra.  Vi är själva i den fasen att vi just nu letar tomt och möjligheten att bygga vårt drömhus. Det som är vårt drömhus skiljer sig dock mycket från vad en av våra mest uppmärksammade arkitekter levererar.

Gert Wingårdh är en fantastisk arkitekt som är känd både i Sverige och utomlands. Han brukar göra hus som man minns och reflekterar över.  Har varit inne i några av hans fastigheter och det jag har reflekterat över är det enorma ljusinsläppet och självklart närheten mellan ute och inne. Som ni ser i några av de bilder jag valt så finns det ingen gräns mellan ute och inne utan berget löper in i huset och blir en spännande detalj i den personliga ariktektur som han står för.

Gert Wingårdh´s ariktektur kan även sammanfattas i modernt eller avskalat. I en artikel i DN kan man läsa om den debatterade Gert Wingårdh och det lustiga är att han själv bor i den totala motsatsen tills han egna arkitektur. Ett gammalt torp från 1600-talet är hans bostad och det rimmar lite mer med det som jag själv är ute efter. Vi vill bygga ett nytt hus men med en gammal karaktär. Men oavsett vilken budget man har för sitt bygge kan man göra mycket personligt genom att engagera sig i sitt bygge och framförallt vara påläst och spara på de ideér som man vill förverkliga. Själv har jag en pärm där jag samlar det bästa från alla härliga inredningstidningar. Ett liten inredningsbibel som jag tar fram när jag vill drömma mig bort.