Lustfylld shopping på West Elm Market

Nu börjar vintern göra sig påmind. En hel massa minusgrader utanför fönstret och mörka men mysiga kvällar. Kort och gott, nu är det tid för att cocoona. Ni kommer väl ihåg det där gamla begreppet som i princip går ut på att man låser in sig hemma, tänder brasan (om man nu har någon), lagar oförskämt god och syndig mat som man sen toppar med en god flaska vin.

Tänk på de där vinterkvällarna och surfa över till West Elm Market. En nyöppnad sektion hos West Elm som enligt dem själva är, fritt översatt:

“full av smarta, effektiva, tidsbesparande, vackra lösningar för vardagen. West Elm Market är din fulländade verktygslåda för hemmet, vackert designad för att användas på riktigt.”

Och visst kan man beskriva innehållet på West Elm Market precis så, jag har ägnat en halvtimme till att surfa runt och det börjar svida i plånboken. Så sjukt mycket fint man vill ha. Jag som dessutom formligen älskar att laga mat blir ju extra glad att många av produkterna gör arbetet i köket till en dröm, både ur ett användarperspektiv och ett skönhetsperspektiv.

Jag faller pladask för Laguioles köttknivar. Klassisk form som aldrig är fel bredvid en välhängd köttbit. Tre stycken ostknivar, även dem från Laguiole gör mig helt varm. Längtar till att få ställa upp en god Gorgonzola på bordet akompanjerade av de här vackra besticken. En kaffepanna, ja du hörde rätt, med namnet Enamel Coffee Pot, är så där stiligt tidlös så den väcker känslor både hos gammelmormor och mina barn. En uppsättning köksmått där materialet är koppar skapar också en vacker känsla av nytänkande tack vare tillverkning i ett gammalt beprövat material. Slutligen, kanske du behöver använda en sax då och då. Vänta då till dina gäster satt sig till bords och plocka upp din sax från Heirloom. Vacker är ordet.

Du kan såklart klicka dig vidare till resten av utbudet hos West Elm men det gör du och din plånbok på egen risk. Allt går så klart att beställa ända hem till dörren här i Sverige.