Fotografi på Tjolöholms slott

Färgsprakande fotografi på Tjolöholms Slott – Naturen genom linsen

Tjolöholms Slott är under 2016 del av Gothenburg Green World, ett evenemang som vill lyfta fram de många fantastiska trädgårdar som finns i Västsverige. Och naturen på Tjolöholm är temat i den utställning som nu visas i Galleri Tjolöholm.

Gothenburg Green World är ett program som erbjuder inspiration till ekologisk odling och livsstil; med de främsta parkerna i Norden som initiativtagare och kreatörer. Precis som samerna i norr har sina åtta snösäsonger, har trädgårdens år åtta säsonger av grönt – Vårvinter, vår, försommar, sommar, sensommar, höst, senhöst och vinter. Framför allt Göteborg med omnejd har en stor variation av parker och trädgårdar som vi kan njuta av och som visar upp sig lite extra under detta gröna år.

Tjolöholms Slott_Kungsbacka Fotoklubb_Fotografi på Tjolöholms slott    Foto av Kungsbacka Fotoklubb i utställningen “Naturen genom linsen” på Tjolöholms Slott, våren 2016. 

Naturen genom linsen

Kungsbacka fotoklubb har låtit sig inspireras av landskapet kring Tjolöholms Slott, och resultatet har blivit en färgsprakande fotoutställning. Medverkande fotografer är Eva Boberg, Christer Eriksson, Kristina Eriksson, Katarina Holmström, Tommy Johansson, Lars Liljendahl och Per Willington.

Utställningen med fotografi på Tjolöholms slott pågår i Storstugan mellan 19 mars – 22 maj 2016.

Tjolöholms Slott_Naturen genom linsen_Kungsbacka Fotoklubb_Fotografi på Tjolöholms slott

För att se på vilka platser du kan njuta av det gröna Göteborg kan du besöka programkalendern för Göteborg Green World.

Afternoon Tea på slottet

Vill man passa på att kombinera fotoutställningen på Tjolöholm med slottets populära Afternoon tea får man skynda sig att boka. Platserna bokas snabbt och det är endast förbokning som gäller.

Afternoon tea på Tjolöholms Slott serveras i familjen Dicksons anda, helt enligt slottets egna brittiska traditioner. Till teet bjuds det på musikunderhållning och en dignande buffé av scones, sandwiches och bakverk. Delikatesserna serveras, som sig bör, med läckra tillbehör såsom lemon curd, lättvispad grädde, rört smör och olika marmelader.

Under våren 2016 serveras afternoon tea den 16 april (fullbokad), 17 april (fullbokad) och 1 maj (nytt datum).

Tjolöholms Slott från vattnet_foto Will Rose_Fotografi på Tjolöholms slottTjolöholms Slott från vattnet. Foto Will Rose.