Categories
Mat & Restauranger Resor

Greta, Paul’s & Americain – Haymarkets restauranger lovar dekandenta matupplevelser att upptäcka i vår

Scandics första signaturhotell blir kedjans största satsning på mat och dryck någonsin. Haymarket, som alltså ligger på Hötorget som namnet antyder, ska bli Stockholms nya hotelldestination där restaurangerna är värda ett besök i sig. Vi ser fram emot maj…

Haymarket_Fasad_700Haymarkets entré på Hötorget.

Haymarket – art déco i nutid

Hotellet har tagit sig an 1920-talets vibrationer och dekadens samt byggnadens historia för att skapa sin nya signaturatmosfär.

Close your eyes. The smoky jazz-tones makes your body vibrate. A classic tipple with a surprising twist tickles your tongue and outside the lights of Hötorget glimmer in the dark. Imagine that now. Experience it soon – Hotell Haymarkets Facebook-sida.

Hotellet rymmer hela 405 hotellrum vars inrednings hyllar svunna tider i symbios med moderna detaljer.

Haymarket_Inredning

Det chica 20-talets material som marmor och sammet i kombination med mer moderna detaljer. Specialdesignade tapeter och mönstrade textilier har hämtat inspiration från 1920-talet. Man har återskapat mycket av den vackra 20-tals klassicismen som huset ursprungligen hade.

Greta, Paul’s och Americain

Med ett amerikanskt brasseri, ett hälsoinriktat café och en sofistikerad cocktailbar kan Haymarket erbjuda matupplevelser från tidig morgon till sen kväll. Restaurangkoncepten är framtagna för att komplettera varandra och skapa en röd tråd i enlighet med husets historia. Lokalerna i det forna PUB-huset har återfått många detaljer från sina ursprungliga glansdagar för att skapa rätt atmosfär.

Hit kan man gå för att avnjuta en lyxig frukost i Gretas, äta lunch med affärsbekanta, äta middag med det stora kompisgänget på Paul’s och njuta av välblandade cocktails i Americain. Känslan är lyxig men avslappnad på samma gång – Daniel Hermansson, Food & Beverage Manager Haymarket

När man utvecklade koncepten för Haymarkets restauranger studerades mathistoria, kulturella händelser, utvandring, politik och hur dessa faktorer påverkat restauranger och barer under tidigt 1900-tal. Utifrån detta har man skapat klassiska men ändå unika och moderna verksamheter.

Haymarkets restauranger

Paul’s – ett dekadent brasseri

Paul’s blir ett amerikanskt brasseri influerat av europeisk matlagning och svunna tiders elegans. Man utlovar en tidlös och klassisk atmosfär med dekadent mat från båda sidor atlanten.

Restaurangens dessertmeny skapas av en egen pastry chef. På söndagarna ska brunch serveras och utvalda helger finns det möjlighet att avsluta besöket i hotellets exklusiva och intima biosalong för att avnjuta en matiné.

Gretas – ett hela-dagen-café

Konceptet på Gretas är en modern tolkning av 20-talets explosion av medvetenhet, glamour och uttryck. Ett möte mellan dåtid och nutid med fokus på hälsosam, miljömedveten mat utan att kompromissa med smakerna. Ett hela-dagen-café med kontinuerligt föränderlig meny där dagen börjar med en kaffe och avslutas med champagne och ostron.

Americain – hotellbar från ”the good old days”

Americain blir Haymarkets sofistikerade cocktailbar med historiska influenser och karibiska inslag. En modern tolkning av hotellbarer från ”the good old days”. Här kommer man att servera, utöver eleganta cocktails, enklare rätter från Paul’s.

Den som väntar på något gott…

Det är alltid spännande med nya destinationer i storstan och dessutom på en sådan central plats med mycket historia. Vi ser fram emot Haymarkets Grand Opening och att få besöka de nya matställena senare i vår. Det verkar bli en destination för oss hedonister!

haymarket-key

One reply on “Greta, Paul’s & Americain – Haymarkets restauranger lovar dekandenta matupplevelser att upptäcka i vår”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *