Categories
Vin & Sprit

Aalborg Ambassador Range – Sturehof

Den 2 december lanserar Aalborg Akvavit en begränsad utgåva speciellt framtagen för Sturehof. Lanseringen är unik i sitt slag och ingår i konceptet Aalborg Ambassador Range, i vilket Sturehof är först ut.

Aalborg Ambassador Range har som syfte att uppmärksamma restauranger vilka har stor betydelse för vårt nordiska mat- och dryckesarv. Restaurangen i fråga skall även vara en plats där Aalborg Akvavit presenteras i en miljö där både meny och personalens kunskap höjer gästens upplevelse.

Kryddningen för Aalborg Sturehof Akvavit har tagits fram av Sturehofs nyckelpersoner Kalle Strid (Barchef ), John Eriksson (Sommelier) och Anders Franchell (Barchef Stockholms Matmarknad) tillsammans med Lars Kragelund (Technical Brand Director på Det Danske Spiritus Kompagni). Kryddmästarna hade som ambition att ta fram en akvavit i klassisk dansk stil, det vill säga en klar dryck med tydliga kummintoner. Utöver nämnda kryddor har man även valt att addera citrus och dill. Dryckens kombination med mat har varit central i framtagningsprocessen:

Vi ville göra en akvavit med hög kvalité som passar till våra assietter vilket jag verkligen tycker att vi har lyckats bra med!

Kalle Strid, Barchef Sturehof

Aalborg Ambassador Range Sturehof

Den främre etiketten visar Sturehofs grundare i form av präglade mynt. De har alla ha en stor betydelse för vad restaurangen representerar idag, som kulturbärare och en viktig mötesplats över generationsgränserna.På baksidan av flaskan finns en text skriven av Peter Kihlgård som beskriver när grundarskaran samlades för en skål för att fira övertagandet av Sturehof. Givetvis skålade de i akvavit.

Vi är otroligt stolta över att få lansera denna begränsade utgåva tillsammans med Sturehof. Det faktum att den första restaurangen ligger utanför Danmark bekräfar Sturehofs betydelse för det nordiska mat- & dryckesarvet.

Alexandra Wachtmeister, Brand Manager, Arcus Sweden AB

 

Aalborg Sturehof Akvavit doftar både klassiskt men med en lättare aromprofil. Akvaviten är ultraelegant med en frisk söt citruston av apelsiner, clementiner och mandariner. Smaken är polerad och balanserad och samtidigt mjukt attraktiv i en rundare stil. Den är tilltalande och fräsch med harmoniskt balans mellan de klassiska ingredienserna kummin, dill och citrus. Perfekt för såväl lugnt som stimmigt besök på Sturehof!

Björnstierne Antonson – sommelier

By Björnstierne Antonson

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *