Harrods bröllopspresenter

Harrods tipsar om bröllopspresenter

Den här platsen är varje brudpars dröm. Sju våningar av lyx och elegans med bröllopspresenter som passar alla smaker och önskemål.  Lyx.se har träffat Harrods Gift Bureau för att höra vad som står på högst på önskelistan hos brudpar världen över som väljer att registrera sin presentlista här.

Harrods bröllopspresenter Harrods Gift Lounge

Sedan 1957 har brudpar önskat sig presenter från just Harrods. Urvalet är enormt och teamet på kontoret, med den tjocka vita heltäckningsmattan och champagne på is, erbjuder total diskretion, vilket krävs när man har kunder med hög profil. De flesta av brudparen väljer en presentlista som bröllopsgästerna kan logga in till med en särskild kod, men vill man ha total anonymitet utan risk att media får nys om vilken brödrost eller servis du äter din frukost på, så kan de välja att ha sekretesslistor som inte finns tillgänglig för oinbjudna.

-Vi är vana vid alla olika kulturer och traditioner, berättar managern Inga Guokaite. De flesta bröllopen har några hundra gäster men vi är lika förberedda för kulturer där man bjuder in fler än 2000 personer. Då är det självklart att det underlättar för brudparet om man har en välfylld presentlista från ett och samma ställe, så att man slipper frågor och framför allt dubbletter. Likväl som presenter så kan man även önska sig resecheckar till en sju-stjärnig smekmånad från Harrods reseavdelning eller varför inte skänka en viss summa till välgörenhet. -På Harrods Gift Bureau ser vi fler och fler brudpar som väljer att avsätta en summa till välgörenhetsdonationer, som vi också erbjuder här, förklarar Inga.

-Generellt så brukar vi rekommendera att välja klassiska produkter som håller en livstid och som speglar både bruden och brudgummens personligheter. Vi ser helt klart trender som kommer och går, fortsätter Inga. Just nu är det få som önskar kandelabrar, men däremot börjar färgade vinglas att läggas till på allt fler önskelistor. Waterford säljer en design i Art Deco stil som många par faller för. Glasen med silverkant från samma märke är en annan bästsäljare som toppar försäljningslistan år efter år. Jag undrar vilken produkt som de flesta brudparen önskar sig och får veta att den klassiska silverramen står högst i kurs. Man hittar många olika varianter i varuhuset, men just nu är silverramen från Vera Wangs nya bröllopskollektion som mest populär. Inga berättar om sitt egna trick för att få reda på parets stil och smak, -Jag tar med dem till bestickavdelningen. Här kan man lätt se om de dras mot en klassisk design eller en mer minimalistisk stil och det är också här man kan se om de dras åt ett och samma håll.

TVs matlagning och bakningsprogram som toppat tittarlistorna de senaste åren, har gjort det trendigt att ha bjudningar i hemmet i allt högre grad än tidigare och fler önskar sig numera hushållsmaskiner, serviser och kaffemaskiner, för att bjuda sina gäster på hemlagade delikatesser. En annan present som fler och fler köper är konst från varuhusets egna galleri, då många ser det som en investering för framtiden.

Jag är nyfiken på vad den allra senaste trenderna är, och får veta att det börjat att bli populärt att ge bort en doft till brudparet från Harrods Salon de Parfyms.  Här kan paret skapa sin personliga signaturdoft som kan användas i bland annat doftljus, rumsspray och även bäras som parfym. En helt unik personlig present som garanterat passar perfekt oavsett om bröllopet har låg profil eller firas på Stockholm slott.

Harrods bröllopspresenter Waterford mixologyHarrods bröllopspresenter Waterford coloured tumblers

Waterfords färjade vinglas och dricksglas i art-deco stil 

 

Harrods bröllopspresenter jean paul gaultier gold bar

Jean Paul Gaultiers guldmynt. I många kulturer skänker man pengar till brudparet. Här är en annorlunda variant där man helt enkelt investerar guld, som förhoppningsvis stiger i värde med tiden.

Harrods bröllopspresenter Vera Wang silver frame

Vera Wang silverram från nya bröllopskollektionen.

Harrods bröllopspresenter Waterford tumblers

Waterford glas med silverkant, en av Harrods bästsäljare.

Harrods bröllopspresenter MacKenzie Child cake plate

MacKenzie Childs tårtfat i Alice i Underlandetstil, med dekorativ och fantasifull design.

Harrods bröllopspresenter Mauviell Ruffani 

Mauviell Ruffani grytor. Ta fram kastrullerna ur skåpen och visa upp deras vackra design.

Harrods bröllopspresenter Kitchen Aid

Kitchen Aid – en av de allra populäraste presenterna är just den här köksmaskinen, som kommer i regnbågens alla färger.

Harrods bröllopspresenter DeViehl coffee cup

De Viehl, Londons lyxigaste kaffekopp.

 Harrods bröllopspresenter Aston Martin Grant Macdonald Hamper

Aston Martin Grant Macdonald picknickkorg, en present som håller i generationer.Harrods bröllopspresenter Fornasetti plate 

Fornasetti tallrikar kommer i en mängd olika motiv och kommer att bli en designklassiker väl värd att investera i.