Mors Dag 2015

Mors Dag 2015 är värd att firas – vad ger du till din mamma?

Snart är det dags att hylla mamma. Det kan vara din egen mamma, svärmor eller dina barns mamma. Mors Dag 2015 är en dag värd att firas. Lyx.se ger några tips på fina presenter att ge till mamma för att visa sin uppskattning på söndag – allt från spaupplevelser och bubbelbomber till fina accessoarer för sommarens buffebord.

Börja med frukost på sängen tillsammans med några väl valda ord och lyxa till med ett paket också. Det är mamma värd.

Rosa bubbel

Ett glas bubbel för att fira tillsammans med mamma är alltid trevligt. Konstnären Stina Persson har skapat designen på Veuve Clicquots Roséflaska P-ink Revelation och är lite festligare att ge bort i present än en än vanlig Champagne.

Mors Dag 2015 veuve-clicquot_p-ink-revelation-by-stina-persson_freisteller-box-flasche

Samarbetet mellan Veuve Clicquot och Stina Persson har resulterat i en serie illustrationer i rorschachteknik som porträtterar varumärkets karaktär och hedrar Madame Clicquots minne. Madame Barbe Nicole Clicquot Ponsardin var hyllad för sitt entreprenörskap, sin styrka och sin visionära förmåga. Det många inte känner till är den omfattande arkivering hon gjorde av all sin brevväxling. I arkivet lever hennes historia kvar, skriven i fläckigt bläck med en fjäderpenna. Stina Persson har arbetat med bläck, akvarell och kollage för att illustrera det historiskt betydelsefulla materialet till vacker bäckkonst. P-ink Revelation finns att beställa på Systembolaget.

Välbefinnande

Ge mamma en stunds välbefinnande och passa på att hänga med själv för ultimat mamma-barn-bonding. Grand Hôtel Nordic Spa & Fitness fick tidigare i år den internationella utmärkelsen Världens mest innovativa spakoncept vid Gala Spa Awards. Kuvertera ett personligt presentkort på lyxiga spa-behandlingar à la Hollywood – Grand Glow och Instant Glow – som är speciellt framtagna för Grand Hôtel i samarbete med kosmetikföretaget Biologique Recherche. Spaprodukterna har en hög koncentration av botaniska, marina och biologiska extrakt och används av renommerade kliniker och salonger runt om i världen där kundkretsen består av professionella hudterapeuter och Hollywood-celebriteter. Med hjälp av kyla, fruktsyror och boosters reduceras linjer och mörka ringar.

Mors Dag 2015 Grand Hotel Spa_Juni 2015

På tal om marina extrakt och spaupplevelser, Varbergs Kurort har börjat med riktiga Thalassoterapibehandlingar. Bara 52 steg från havet kan man njuta av både den traditionella svenska kurortstraditionen i kombination med thalassoterapins helande krafter. Låt mamma njuta av havsvattenpool, kallbad, ångbastu och upplevelseduschar med god mat och den vackra naturen som inramning där havet ständigt är närvarande.

Mors Dag 2015 Thalassospa_bastubehandlingBastu med skrubb – tång från Kattegatt.

Vackra händer & fötter

Endast den bästa kvaliteten är god nog för mamma. De exklusiva manikyr- och pedikyrseten från Pfeilring, handgjorda i den tyska lilla byn Solingen, blir naglarnas bästa vän för lång tid framöver. Lägg till ett vackert nagellack i någon av vårens trendiga färger så har du en uppskattad gåva.

Mors Dag 2015 Pfeilring_resekitManikyrset från Pfeilring i nappa-läder med pincett i nickelpläterat stål och nagelfil i i glasfiber. De är ”flightproof” och kan förvaras i handbagaget på mammas nästa resa.

Mors Dag 2015 burts-bees-ultimate-care-hand-cream

När manikyren är klar känns det ofta skönt att smörja in händerna med en närande crème. Burt’s Bees naturliga produkter är intensivt vårdande och deras Ultimate Care Hand Cream är en lättabsorberande handkräm med Baobab olja, för extremt torra händer.

Matinspiration

Finaste kokboken just nu måste vara den som Helene Henderson skrivit. Helene Henderson driver den framgångsrika restaurangen Malibu Farm at the Pier i Malibu, Los Angeles och är en av USAs mest omtalade kockar just nu. Hon har, tillsammans med fotografen Martin Löf, tagit fram en kokbok som är ljuvlig att både inspireras av vid matlagning och att bläddra i för nöjes skull.

Mors Dag 2015 Malibu Farm

En livsstilsbok med 100 recept och inspirerande bilder och historier från både Malibu Farm och Hendersons personliga reflektioner. Finns bland annat hos designbutiken Asplunds på Sibyllegatan i Stockholm.

En doft av lugn & ro

En enkel men vacker present är ett exklusive doftljus för mamma att njuta av. Ge mamma chansen till lite vardagslyx. Ecoyas ekologiska doftljus Lotus Flower kombinerar funktion, doft och design. Ecoyas doftljus tillverkas alla av sojavax som ger helt giftfria ljus.

Mors Dag 2015 ecoya-metro-jar-lotus-flower-w-flame-299-sek

Doften Lotus Flower består av en blandning av vit lotusblomma vars djupa basnoter är vanilj, patchouli och mysk med hjärtnoter av blommig jasmin och ylang-ylang samt en upplyftande toppnot av citrus. Den vita lotusblomman har sedan lång tid tillbaka använts som ett stärkande naturmedel för att ge en lugnande, rogivande och avslappnande effekt.

Bubbliga koppar

De nya kopparna i vårens kollektionen Bubbles från Mateus är härliga att ha till sommarens bufféer på altanen eller kaffestund på bryggan. Bubbles-kollektionen består av uppläggningsfat och muggar i ljusa vår- och sommarfärger, bland annat ocean, sand, vit, grön, rosa, orange och viol.

Mors Dag 2015 Mateus_Bubbles dukning

Mateus handmålade fat, tallrikar, skålar, muggar, vaser och karaffer är alla härliga att blanda och matcha för inbjudande sommardukningar.

Kärleksfulla fåglar

Fint sätt att visa kärlek på är att ge bort ett set med turturduvorna från danska designern Kay Bojesen.

Mors Dag 2015 alfred-lovebirds

En inredningsdetalj som håller länge och blir en påminnelse för din och mammas unika band.

Blommigt bubbelbad

Badbombsbutiken Lush har speciellt framtagna badbomber att överraska mamma med inför för Mors Dag.

Mors Dag 2015 Lush_badbomber

Vad sägs om ”Rose Bombshell” som släpper ut rosenblad när den löses upp i badvattnet, eller återkommande favoriten ”Secret Garden” med blomblad. Lyxig känsla i badet.

Den bästa presenten har vi i fickan

Gallerix, med Sveriges största ramverkstad, har genomgått en make-over och fått ny kostym och koncept.

Mors Dag 2015 Gallerix_Ny kostym

Förutom ett nytt koncept i butikerna är en rolig nyhet att man kan på ett snabbt och smidigt sätt kliva in i sin närmaste Gallerix-butik och direkt från sin telefon få en bild utskriven och inramad på plats.

Mors Dag 2015 Gallerix_Present i Fickan

Den bästa presenten blir således den vi alltid har med oss i fickan tack vare mobilen. Kanske en smidig present till mamma eller din sista-minuten-lösning som trots allt blir personlig och säkert uppskattad.