mors dag

Lyxiga presenttips inför Mors dag

Mors dag närmar sig med stormsteg. Passa på att visa din uppskattning lite extra med våra tips på lyxiga presenter.

mors dag present_tips_johan_bülow_lakrids_lakrits_love_summer_edition_öppenburk_INTEXT

Lakrids by Johan Bülow är världens första gourmetlakrits och handrullas i världens kanske minsta lakritsfabrik. Summer är en sötlakrits omsluten av krispig belgisk vitchoklad med drömmig smak av persika och vanilj. Perfekt till ett glas iskallt bubbel under varma sommarkvällar. Helt enkelt det ultimata lyxgodiset för lakritsälskaren – och för mamman som behöver lite vardagslyx. Köp den här. Från 85 kr.

mors dag present_tips_klippan_pläd_melly_moon_eyemask_INTEXT

Vila och sömn är något som våra mammor lätt får för lite av. Klippans pläd Samba är tillverkad av 100% organiskt bomullschenille vilket gör den så fantastiskt mjuk att man vill ta med sig den överallt. En tidlös inredningsdetalj som passar på sängen eller soffan. Finns i flera vackra färger och går att köpa här. 140×180 cm, pris 1300 kr.

Med en ögonmask i silke från Melly Moon kommer sömnen att gå som en dans. Silke anses ha egenskaper som förhindrar hudens åldrande och absorberar inte den naturliga fukten från ansiktet eller nattkrämer. Melly Moons ögonmasker är också fyllda med 100% silke vilket gör dem otroligt mjuka och bekväma. Pris 359 kr.

mors dag present_tips_lexington_sjal_scarves_INTEXT

För mamman som behöver en vindpust från den amerikanska östkusten. Lexingtons scarves Portland är en riktig klassiker för den stilmedvetna. Tillverkad i 100% ull och mäter 200×90 cm. Pris 795 kr.

mors dag present_tips_sagaform_servis_retro_tekanna_INTEXT

Ett hett tips till alla barn som liksom undertecknad gjort sig skyldiga till en krympande servis. Sagaforms nya porslinsserie är inspirerad av 50- och 60-talet och förenar snygg design med funktion. Serien är tillverkad i stengods och har detaljer i akaciaträ. Frukostskål 89 kr, assiett 89 kr och tekanna 399 kr. Fler delar finns på Sagaforms webbsida.

Mors_dag_present_tips_yves_rocher_parfym_quelques_notes_damour_leau_de_toilette_INTEXT

Yves Rochers Quelques Notes d’Amour är som namnet antyder en sensuell parfym som speglar förälskelsens berusande känslor. En klassisk present som sällan slår fel. Pris 319 kr, du hittar den här.

mors dag present_tips_shieldmaid_shield_on_leather_gold_anna_odebäck_armband_INTEXT

Armbandet till alla starka mammor. Shieldmaid är en serie smycken som inspirerats av sköldmön, kvinnan som för 1 000 år sedan trotsade sina rädslor och hade modet att ge sig ut på öppet hav utan att veta var hon skulle gå iland eller vad hon skulle möta där. Tillverkad i sterlingsilver och förgyllt med 18 karats guld, armband i läder. Kostar 2050 kr, fri frakt. Se hela den vackra kollektionen på Shieldmaids webbsida.

Mors dag_present_tips_Rituals_the_ritual_of_sakura_body_cream_scrub_INTEXT

Rituals grundtanke är enkel: förändra dina dagliga rutiner till speciella stunder av välbefinnande med fina och lyxiga produkter. Hudkrämen Magic Touch och kroppsskrubb Sakura Scrub renar och stärker huden. Sakura Scrub är baserad på ekologiskt socker och mjukgörande oljor för att intensivt men skonsamt avlägsna döda hudceller. Speciellt framtagen för att revitalisera även den torraste huden. Pris 195 kr för 375 g. Magic Touch har en sammetslen formula med en unik blandning av antioxidanter, vitamin E och ingrediensen Centella asiatica för att intensivt stärka huden och göra den fastare. Pris 195 kr för 220 ml. Båda innehåller stärkande rismjölk och den härliga doften av körsbärsblom.

Lokabrunn 10-2011_mors dag

Bland det finaste man kan ge någon är en upplevelse. Varför inte bjuda din mamma på en lyxig minisemester? Lokabrunn erbjuder till exempel lyxiga spadagar med övernattning i dubbelrum, trerättersmiddag och avkopplande behandling under kristallkronorna. Ett ypperligt tillfälle att ta lite extra hand om varandra. Från 2395 kr per person. För fler alternativ se Lokabrunns webbsida.

mors dag mors_dag_present_tips_gudrun_sjödén_mina_mönster_bok_INTEXT

Genom att tala till målgrupper som modeindustrin ofta valt bort har Gudrun Sjödén blivit en av Sveriges mest framgångsrika och uppskattade designers. För många symboliserar de färgstarka, mönstrade och bekväma plaggen i tillåtande former frihet och konstnärlighet. Den här vackra presentboken innehåller historien och berättelserna bakom mönstren som Gudrun Sjödén målat under alla år – en perfekt present till mamman med en konstnärssjäl! Pris 395 kr i Gudrun Sjödéns webshop. Finns även på t ex Bokus.