Karen Millen – Klä dig i konst nu i vår

Karen Millen har just lanserat sin nya vår och sommarkollektion Art Atelier Spring Summer 2015, där gränserna mellan konst och mode suddats ut, plaggen är små konstverk i sig själva och skapade i endast ett fåtal exemplar.

Kollektionen Art Atelier spring /summer 2015 lanserades i London, där den tio meter höga byggnaden i vanliga fall används till att måla kulisser för Londons teatrar. Den här gången pryddes väggarna av annan slags konst – kjolar, klänningar och scarfer i vackra mönster och prints, som kan ersätta vilken tavla som helst!

Karen Millen Lyx 15

Karen Millen art artillier top

Från handmålade skisser till couture-inspirerade tekniker, varje plagg från Art Atelier-kollektionen har en historia att berätta och är utformad från en skiss i Karen Millens studio i Shoreditch, östra London med en unik fokus på teknik, creativitet och innovation.

Elever från Graduate Fashion Week har varit med och tagit fram fem unika målningar och mönster som finns på plaggen i den nya kollektionen, där de alla är numrerade. Några finns endast i 30 exemplar men aldrig fler än 500. Annorlunda konst väl värd att investera i.

Karen Millen Lyx 9

Karen Millen Lyx

Karen Millen Lyx 5

Karen Miller art artilier collection

Karen Millen Lyx 4Karen Millen art artilier cardigan

Karen Millen Art Artillier collection, finns att köpa online så länge lagret räcker.

Text: Linnéa Woolfson, Bild: Linnéa Woolfson och Karen Millen