Nudie Jeans – designerplagget som aldrig slits ut

Nudie Jeans gör succé över hela världen med sina repair shops där de slitna designerjeansen ges nytt liv, oavsett om du befinner dig i Europa, Sydney, Los Angeles, Osaka eller Melbourne.

Väggen bakom kassan i Nudie Jeans repair shop är fyllt till taket av utslitna jeans som hänger och väntar på att få bli lagade. Man väljer själv hur många gånger man vill ge sina favoriter nytt liv och butiksföreståndaren Hanna förklarar att det är många av Nudies kunder som är på fjärde eller femte lagningen. Det kan handla om allt från hål i fickan till hål på knäna eller förtunning i grenen. Inga hål är för stora eller för små.

Jag räknar till fler än sju personer som kommer in med ett eller flera par jeans som skall lagas, under halvtimman jag är i i Nudies Jeans Londonbutik. En av kunderna förklarar “It makes financial sense to pay a little more and also get to keep your favourite pair a lot longer”. I långa loppet blir alltså favoritjeansen från Nudie en bra affär, då jeansen läggs upp och lagas upp helt utan extra kostnad.  Det slår mig att barnjeansen är ideala. Har man flera barn så spelar det ingen roll hur många trasiga knän eller utslitna rumpor jeansen får utstå. Det är bara att låta Nudies repair workshop lappa och laga gång på gång, för att sedan låta småsyskonen slita vidare på jeansen, som bara blir snyggare med åren..

Nästa gång du åker på jordenrunt-resa, packa endast ett par Nudie jeans och lägg upp reserutten efter deras reparationsbutiker i London, Barcelona, Berlin, Sydney, Los Angeles, Osaka, Melbourne m.fl!

Nudie sign

Nudie man jeans

Kunderna som lämnar in sina gamla jeans för andrahandsförsäljning, får man 20% rabatt på ett nytt par. Här är hängaren med vintagefavoriterna.

Nudie jeans wall repair

Butikesföreståndaren Hanna Bergqvist i Londons Soho lagar jeans på bara några minuter.

Mer information om Nudie Jeans Repairshop hittar ni här.

Text och bild av Linnéa Woolfson

Sorry, the comment form is closed at this time.