Categories
Kultur Lyxigt boende Mat & Restauranger Resor

Malmö Live – där musiken är navet, Zlatan är president och skybaren är stadens högsta

I helgen öppnade Clarion Hotel & Congress Malmö Live, som inte bara är stadens största hotell utan också Sveriges största kongressanläggning i cityläge. Med Malmö Live får vi även Nordens främsta konsertsalar. En pampig byggnad där musiken är navet och skybaren är stadens högsta med utsikt över stad och hav.

Malmö Live, med sitt läge i landets absoluta söder, imponerar och ger positiva vibbar åt Öresundsregionen. Malmö känns med ens mer attraktiv i sitt utbud. Totalt omfattar det nya kvarteret Malmö Live 90 000 kvadratmeter. Med 444 hotellrum, en kongresshall för 1 500 personer och mötesmöjligheter för 4 000 konferensgäster, restauranger, skybar och en konserthall i huset är ambitionen att skapa en ny mötesplats för såväl Malmöbor som resenärer och konferensgäster. Hotellet ger stora möjligheter till att uppleva staden från den synvinkel du önskar. Förutom modernt inredda hotellrum med dekorationer i musikens tecken och restauranger med internationella influenser finns här alla möjligheter att kombinera vistelsen med musik i världsklass och att insupa den Malmöitiska atmosfären.

Clarion MalmöLive_Kitchen & Table_utsikt3

Bakom arkitekturen står den välrenommerade danska arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen som räknas som en av de ledande i Skandinavien. De har bland annat även ritat ”Den Sorte Diamant” i Köpenhamn och den nya hovrättsbyggnaden i Malmö. Tengbom är arkitekterna bakom detaljprojekteringen och har bland annat ritat restaurangkonceptet för Marcus Samuelssons restauranger.

Byggnaden består av tre huskroppar i rå betong. Höjdmässigt är hotellet den mest markanta byggnaden.

Malmö Live_ExteriörMalmö Live med Clarion Hotell är en arkitektoniskt unik byggnad.

Det höga tornet skapar ett nytt landmärke i Malmö. Hit kan besökaren komma för att exempelvis lyssna på musik, äta något gott, slinka in på en utställning eller njuta av söderläget på de stora trädäcken längs kanalen.

Clarion MalmöLive_receptionReceptionen

Hotellet har rum upp till 23:e våningen. Alla rum är inredda i varma färger med naturliga material såsom oljad ek, detaljer i mässing och mörka textilier.

Clarion MalmöLive_Zlatansviten_sovrummet

Clarion MalmöLive_hotellrum_svit_soffaVardagsrumsdel i en av hotellets sviter. 

Samtliga rum har fönster från golv till tak samt konst i musikens tecken som visar anknytningen till konserthallen. På våning 3 har rummen hela fem meter i tak, vilket skapar en härligt luftig atmosfär.

Clarion_press_Superior_plan 3

På våning 23 ligger en av de största sviterna som består av både sovrum och ett luftigt vardagsrum med obegränsad utsikt ut mot havet, längs kusten, staden samt Öresund.

Clarion_FönsterputsareModiga fönsterputsare hänger utanför Zlatansviten och fick en att inse att vi är höööögt upp.

Zlatansviten hade först döpts till presidentsviten…

Det finns bara en president i Malmö. Och det är Zlatan – Lotta Pieplow, Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

Hela våning 23 kan hyras och då får man hela planet för sig själv och betydligt större boendeyta.

Clarion Hotels ingår i Norden största hotellkedja Nordic Choice Hotels med över 170 hotell och närmare 10 000 anställda.

Malmös högsta skybar

Högst upp på 25:e våningen återfinns den internationella stjärnkocken Marcus Samuelssons restaurangkoncept Kitchen & Table.

Clarion_press_Foto_Kristian_Sjöstedt_Marcus Samuelsson. Foto: Kristian Sjöstedt. 

Här finns även Malmös högsta skybar, 85 meter ovanför havet med utsikt över stadens åt alla väderstreck samt över havet ut mot Öresund och Danmark på andra sidan.

Det ska vara fun dining istället för fine dining – Marcus Samuelsson

På gatuplanet finns nya restaurangkonceptet Eatery Social Taqueria, även det signerat Marcus Samuelsson, där också konst och musik kommer att spela en central roll.

Clarion MalmöLive_Kitchen & Table_råbiff med äggOxtartar som smälter i munnen. Ett smalprov från Kitchen & Table.

Clarion MalmöLive_Taqueria_soft tacosMjuka tacos med tempurafriterad torsk, kålsallad och salsa verde. Ett smakprov från Eatery Social Taqueria.

Hos Eatery Social Taqueria smakar vi på rätter med internationella influenser – en mix av det traditionella mexikanska köket med street food från LA, New York och Malmö.

Clarion MalmöLive_taxi_eatery social

“Genom Eatery Social Taqueria vill vi skapa en spännande och social miljö. Gästerna kan räkna med mycket smak och rätter som Mole, fyllda majs- och vetetortillas, tacos och quesadillas”, säger Marcus Samuelsson.

I restaurangerna arbetar Frida Nilsson, finalist i ”Kockarnas kamp”, som Operativ Head Chef och Joel Lindqvist, vinnare av ”Dessertmästarna”, som Head Pastry Chef.

Clarion MalmöLive_Kitchen & Table_Efterrätt Joel Lindqvists dessert baserad på frukten yuzu, malt, lakrits, hasselnötter och mjölkskinn – dekorerad med en ätbar blomma.

Konserthus i världsklass

Malmö Live Konserthus har i uppdrag att ytterligare profilera Malmö som musikstad och göra Malmö Live till ett offentligt rum och en mötesplats med angelägna, underhållande och tankeväckande program.

Malmö Live_Koncerthus

Med akustik i världsklass och toppmodern teknik kommer konsertsalen att bjuda på musik- och kulturupplevelser av högsta kvalitet. I Malmö Live Konserthus ingår även Malmö Symfoniorkester.

Malmö Live_Mic

Konserthuset i Malmö Live har två salar. Konsertsalen som tar 1600 sittande personer är modern och väldigt flexibel och en av norra Europas främsta konsertsalar.

Det är ett musikens tempel med tjugo meter i takhöjd. Det finns inget i Sverige som kan mäta sig med den här lokalen – Jesper Larsson, VD för Malmö Live Konserthus.

Den första konsertsäsongen inleds med flera stora världsnamn inom olika genrer. En av världens främsta jazzbasister Avishai Cohen, kompositören och ljuddesignern Robert Henke och pianots superstjärna Lang Lang är några av de stora namnen som inleder konsertsäsongen i Malmö Live.

Den tyske artisten Robert Henkes audiovisuella totalupplevelse Lumière II hade världspremiär i februari 2015 på Centre George Pompidou i Paris och kan närmast beskrivas som ett universum av ljud och lasers.

“Framförandet av Lumière II blir första gången Malmös nya konsertsal får möjlighet att visa upp stora delar av sin fantastiska tekniska kapacitet vad gäller både ljud och ljus”, berättar Karin Karlsson, programansvarig på Malmö Live Konserthus.

En annan storsatsning i höst blir 20-årsjubiléet av Malmömusikalen Kristina från Duvemåla.

Clarion MalmöLive_allmännytorGenerösa sociala ytor mellan byggnaderna i Malmö Live. 

Även om hotellet öppnar redan nu, så blir det en stor officiell invigning av hela kvarteret Malmö Live den 4 juni 2015 tillsammans med Malmö stad. Dessutom håller Malmö Stad en invigningsfestival för det nya konserthuset under premiärhelgen den 28 -30 augusti.

Clarion MalmöLive_Kitchen & Table_utsikt2Utsikt öven Malmö från Clarion Malmö Live

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *