McLaren 570s Coupé

Nya McLaren 570S Coupé premiärvisas under New York Auto Show

Den första modellen ur nya segmentet McLaren Sport Series blir McLaren 570S Coupé, som gör sitt första officiella framträdande på New York Auto Show. Bilen beskrivs kunna måla om sportbilskartan rejält världen över.

Detta blir McLarens nya instegsmodell men trots det har man varken sparat på kraft eller tekniken i nya McLaren 570S Coupé. Sports Series blir tillsammans med Super Series och Ultimate Series en komplett kollektion som visas för första gången i New York under den internationella bilmässan som går av stapeln för 115:e gången den 3-12 april.

McLaren 570s Coupé_orange_doors upMcLaren 570S Coupé i Ventura Orange.

Tillverkaren beskriver sin nya McLaren 570S Coupé som en klassisk sportbil med mittmotor. Den har skapats för att bli mer användarvänlig i vardagen och konkurrerar bland annat med Porsche 911 Turbo. Det betyder två potenta bilar för kunderna att välja mellan, men med två olika ingenjörsfilosofier: bakmotor i 911 eller mittmotor i McLaren. Helt klart är i alla fall att design och köregenskaper hos McLaren 570S Coupé ska attrahera en ny målgrupp än de tidigare modellerna.

McLaren 570s Coupé_blade_silver_parkingSugen på att parkera en på din egen uppfart?

McLaren 570S Coupé levererar, precis som namnet antyder, 570 hästkrafter. Bilen accelererar från 1 till 100 km/h på 3,2 sekunder, medan 200 km/h nås på 9,5 sekunder. Topphastigheten är 328 km/h. Sport Series innehåller en utveckling av 3,8-liters V8 motorn, M838TE.

McLaren 570s Coupé_blade_silver_shot_road

Interiören är minimalistisk och kännetecknas av McLaren-design, även här med fokus på föraren vad gäller visibilitet, funktion och användarvänlighet samt har mer lastutrymme, både i kupén och bagageutrymmet framtill, än någon annan McLaren.

McLaren 570s Coupé_blade_silver_interior

Ett ännu större urval av kundanpassade lösningar för interiören finns att välja mellan – Alcantara®, nappaläder och kolfiber samt färger, ljudsystem osv.

McLaren 570s Coupé_seats

McLaren 570s Coupé_ventura_orange_drive