Maserati Levante – Maseratis första SUV

Den efterlängtade SUV:en från Maserati visades på Geneva International Motor Show i början på mars 2016. För första gången i Maseratis över hundraåriga historia av sportbilar presenterar nu lyxbilmärket en stadsjeep.

Den nya stadsjeepen – Maserati Levante

Den nya Maserati Levante kompletterar det befintliga urvalet tillsammans med Quattroporte, Ghibli, GranTurismo och GranCabrio-modellerna. Den stora italienska SUV:en konkurrerar med BMW X5, Porsche Cayenne and Range Rover Sport.

Maserati Levantes design går helt i linje med Maseratis varumärke och dess italienska karaktär. Maseratis distinkta design syns bland annat på de tre ikoniska luftutblåsen på sidorna fram på bilen och de stora ramlösa rutorna på bildörrarna samt andra detaljer som kännetecknar en högpresterande lyxsportbil.

Maserati_Levante_front

Levantes chassi har designats för att kombinera köregenskaperna på väglag som är typiskt för alla Maseratis tillsammans med utomordentlig off-road prestanda.

Den nya SUV:en kan ståta med en hel del utrustning som standard, där alla versioner har sofistikerad elekronisk fjädring som kan ställas in i flera nivåer, ”Q4” intelligent fyrhjulsdrift och 8-växlad automat speciellt kalibrerad för Maseratis nya SUV. Bilen kan levereras med både bensin- eller dieselmotor som alla är Euro6-miljöklassade.

Maserati Levante byggs i Mirafiori-fabriken i Turin och de första bilarna är redan klara för leverans inför lanseringen i Europa i vår, och resten av världen senare i år.

2016-maserati-levante

Maserati_Levante_side

Maserati_Levante_back