Skoklosters slott slår upp portarna under påsken

Det sägs att Carl Gustaf Wrangel var en av de första att introducera chokladen i Sverige, och till hans minne kommer Chokladnomad under långfredagen och påsksöndagen att besöka Skoklosters slott. Passa på att njuta av både choklad och ett av Europas finaste barockslott!

Slottet öppnar för säsongen på skärtorsdagen, den 2:a april, och har öppet under hela påsken t. om. annandagpåsk. Årets tema kallas “Barockfesten” och inleds under påsken med sång, choklad och visningar. Chokladnomad kommer att visa och berätta hur man tempererar och gjuter choklad.

Det är också ett utmärkt tillfälle att uppleva slottets praktfulla salar och salonger, Skoklosters slott är ett av Europas bäst bevarade barockslott och uppfördes av just fältmarskalk och greve Carl Gustaf Wrangel. Arbetet påbörjades 1654 och stod färdigt 1676, mitt under den svenska stormaktstiden. Slottet har en rik samling föremål och samlingar från 1500-talet fram till 1800-talets mitt och är en guldgruva för nyfikna besökare. Missa med andra ord inte att följa med på en guidad tur upp för trapporna till bland annat Wrangels rustkammare och den ofullbordade salen, en stor bankettsal som förblivit en byggarbetsplats sedan 1600-talet.

Skoklosters slott håller öppet under påsken, slottscaféet kommer att vara öppet och erbjuda förfriskningar. Därefter öppnar slottet igen den 1 maj, och har denna månad öppet lördagar och söndagar plus 1 maj och Kristi himmelsfärdshelgen. Sommarmånaderna juni, juli och augusti öppet dagligen 11-17. Restid från Stockholm ungefär en dryg timme. Besök webbsidan för mer information!

skoklosters_slott_påsk_barockfesten_intext_2

skoklosters_slott_interiör_intext