Idag blir världens största turistattraktioner gröna

Ericsson Globe i Stockholm blir helt grön, liksom Colosseum i Rom och Sacré-Cœur i Paris. Niagarafallen, Operahuset i Sydney och Kristusstatyn i Rio de Janeiro likaså. Listan över kända landmärken som blir gröna nu i mitten av mars blir bara längre och längre för varje år. Allt för att fira den irländska nationaldagen St Patrick´s Day.

Foto Globen: Sören Andersson.

Global Greening_Sydney Opera House

Irlands nationaldag St. Patrick’s Day den 17 mars firas stort över hela världen med parader, sång, dans, gröna hattar och inte minst, gröna byggnader. Över 70 miljoner människor festar och kända byggnader som Burj Al Arab i Dubai, det lutande tornet i Pisa, Sky Tower i Auckland, Stadshuset i Tiblisi och the London Eye blir grönbelysta – allt för att sätta den gröna ön Irland på kartan.

Global Greening_New York

Sedan sex år går irländare världen över samman i kampanjen “Global Greening”. Syftet är att Irland ska uppmärksammas lite extra genom att belysa berömda byggnader och monument i grönt. I år är det Ericsson Globe i Sverige som strålar grönt tillsammans med ytterligare 150 monument världen över.

Global Greening_Disney

Jag är mycket glad över att den berömda Ericsson Globe i Stockholm ansluter sig till årets Global Greening. Det är ett bra exempel på de band som finns mellan länderna och en symbol för den vänskap och goda affärsförbindelser som finns mellan Irland och Sverige, säger Orla O’Hanrahan, Irlands ambassadör i Sverige.

Initiativet till att göra världens monument och landmärken gröna världen över är inne på sitt 6:e år nu och fortsätter att växa för varje år, med 150 byggnader som upplyses i grönt på St Patricks Day 2015. Fantastiskt att Irländska turistbyråer lyckas få med sig hela världen i firandet av deras kära St Patricks Day. Vi påminns att besöka detta vackra grönbeklädda land.

Global Greening_Lutande tornet i Pisa

Världens största St. Patrick’s Day-parad äger rum i New York med mer än 150 000 deltagare. Under St. Patricks ska man helst vara grönklädd från topp till tå, annars säger seden att vem som helst får nypa en…

Happy Saint Patricks Day!

Global Greening_Rio de Janeiro