Hotel Diplomat afternoon tea-tox

Nyttig Afternoon Tea-Tox på hotel Diplomat

Lyxiga Hotel Diplomat i Stockholm öppnade dörrarna under 1960-talet i en vacker jugendbyggnad från början av förra segelskiftet och fick under 2014 utmärkelsen Sveriges Bästa Hotell av läsarna av exklusiva rese- och livsstilsmagasinet Condé Nast Traveler. Restaurangen T-bar, men utsikt över kajen och Nybroviken, är ett populärt häng för både övernattare, externa matgäster, after-workers och tedrickande vänner – vardag som helg. Sedan hotellet öppnade för över 50 år sedan har Afternoon Tea serverats i klassiskt tappning. Det nya är nu en hälsosammare version i form av Afternoon Tea-tox.

I en afternoon tea-tox ingår nyttigare alternativ till scones och kakor. Istället är fokus på raw bars med cahewnötter och dadlar, pumpa- och kokostryffel, chocolate chip kaka, osötad mörk choklad, en exotisk fruktsallad och en Spirulina-shot. Dessutom får man ett par smörgåsar med lax och kalkon på fröknäcke. Olika teer – röda, gröna, svarta och vita – finns att välja från menyn.

Många av våra gäster efterfrågar hälsosamma alternativ. Därför har vi utvecklat Hotel Diplomat Afternoon Tea-Tox med nyttiga godsaker som är helt gluten- och sockerfria, säger Lina Gabrielsson, VD för Hotel Diplomat Stockholm.

Afternoon tea-tox, precis som vanlig Afternoon Tea, serveras mellan 15.00 och 17.00 dagligen. Allt presenteras fint upplagt på ett lättöverskådligt flervåningsfat och ger en lyxig känsla. Supertrevligt och gott koncept i en härlig miljö.

Open sandwiches_Fröknäcke_afternoon tea-tox_Diplomat_Stockholm

Speciellt goda var fröknäckesmörgåsarna samt peanutbuttercupsen. Green Goblin shot:en med spirulina och vetegräs var genuint supersmarrig och skulle kunna vara en del av vår frukost alla morgnar, hela veckan, året om.

afternoon tea-tox Tbar_Diplomat

Det enda lilla minus vi har att förmedla är att honungen serverades i engångsplastförpackning à la lågprishotell. I dagens alltmer spirande bikupesamhälle, där det blivit poppis att till och med ha egna kupor uppe på taket i storstadsmiljö, är det minsta vi kan förvänta oss en finare honung (ekologisk, närproducerad) som förhöjer te-upplevelsen och som serveras i en trevligare liten glasburk precis som den goda lemon curden till deras nybakta scones.

Om Hotel Diplomats historia, och därmed ett stycke mycket intressant Stockholmshistoria, kan man läsa på hotellets hemsida.

En afternoon tea-tox tillsammans med en god vän på Diplomat rekommenderas.

Diplomat_afternoon tea-tox

Hotel Diplomat_afternoon tea-tox