WWF_Noshorning-Namibia-Foto-Tony Heald-WWF-Canon_featured

Skänk en julgåva till framtiden med WWF

Varje adventssöndag uppmärksammar Lyx.se olika välgörenhetsinitiativ, som vi tycker bidrar till “true Christmas spirit”. Den här sista söndagen vill vi lyfta fram WWF som skyddar de som inte har en egen röst – djuren. Och i förlängningen handlar det om något mycket större än så: att bevara vår värld. En julgåva till WWF är också en investering i vår framtid. 

Huvudverksamheten för Världsnaturfonden, WWF, är att skydda den biologiska mångfalden och underlätta att naturresurser används på ett uthålligt sätt, både i Sverige och globalt. Det gör att organisationens arbete ser lite olika ut i olika länder; i Sverige jobbar de bland annat mot övergödning av Östersjön. I år fortsätter WWF särskilt satsningen på stöd till fler parkvakter i kampen mot den grymma tjuvjakten på elefanter, noshörningar och tigrar i Afrika och Asien.

Med en julgåva bidrar givarna till fler och bättre utrustade parkvakter i våra projekt i Afrika och Asien. Parkvakterna är i stort behov av bättre utrustning som kikare, uniformer, skor och andra redskap som hjälper dem i den hårda kampen mot tjuvjägarna. Håkan Wirtén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF.
 
WWF_Afrikansk_skogselefant_Loxodonta_africana_cyclotis_Foto_Martin Harvey_WWF_intext

Afrikansk skogselefant, foto: Martin Harvey

Parkvakternas arbete är av yttersta vikt för att kunna skydda både djur och natur i områden där den illegala handeln av till exempel elfenben är utbredd. Arbetet är hårt och parkvakterna är ofta undermåligt utrustade. En julgåva gör större skillnad än man kan tro, till exempel så räcker 50 kr till ett första hjälpen-paket; 200 kr räcker till mat och förnödenheter för tio dagars patrullering; och 1000 kr räcker till en månadslön. En till synes liten summa kan vara det som avgör en hotad arts framtid.

Sumatran Tiger (Panthera tigris sumatrea)

Sumatratiger, foto: David Lawson

Ett annat bra sätt att stödja WWF:s arbete på är genom att bli fadder till ett djur, till exempel isbjörn, panda, gorilla, tiger och flera andra arter. Som fadder bidrar man till arbetet med att bevara hotade arter och deras unika livsmiljöer och för mottagaren av gåvan blir det en uppskattad present som räcker längre än bara över julafton.

Det som är det fina med en världsorganisation som WWF är att, även om ingen kan göra allt, så kan man välja att hjälpa till med det man känner allra mest för, och verkligen göra skillnad. Kanske brinner du för att hjälpa till med att stoppa skövling av regnskogen, stoppa jakten på utrotningshotade tigrar eller stödja arbetet med att skydda vår svenska fauna. Inom WWF finns det någonting för alla – och man kan även välja att helt enkelt skänka till “där det behövs som mest” och låta WWF fördela pengarna efter behov. Oavsett så är du med och bidrar till en bättre morgondag för oss alla, som bor på jorden, och det är kanske den finaste gåvan vi kan ge varandra.

Vill du veta mer om och stödja WWF:s arbete så besök deras webbsida eller följ dem på Facebook.

Tänk på att det är en lyx att kunna ge och att det betyder mer än du anar.

WWF_Skogsavverkning_intext

Skogsavverkning

WFF_Jaguar-Amazonas-foto-Michel-Gunther-WWF-Canon_intext

Jaguar i Amazonas, foto: Michael Günther

WWF_jättepanda_panda_Ailuropoda_melanoleuca_Kina_Foto_Bernard_De_Wetter_WWF_canon_intext

Jättepanda i Kina, foto: Bernard De Wetter

Odobenus rosmarusWalrusWildEllesmere Island, Nunavut, Canada

Valrossar, foto: Fritz Pölking

WWF_Isbjörnar_polarbears_-foto_Paul Nicklen-National Geographic Stock-WWF Kanada_intext

Isbjörnar, foto: Paul Nicklen