Categories
Inredning

Juldekorationer 2014 – utan det vanliga rödgröna

Alla är inte lika förtjusta i det grönröda tingeltanglet kring jul. Julkänslan vill man däremot inte tumma på, men låt oss tipsa om några fina juldekorationer att piffa upp ditt hem med som är stilrena och känns moderna.

Sötaste adventsljusstaken i år är en avlång gris i trä som kommer från varumärket Bengt & Lotta. Vi väljer en svart, men den finns även i färgerna vit, röd och ek.

Gris_Adventsstake_Svart

Många har vuxit upp i med de röda små runda träljusstakarna i traditionell design som står på 3 små runt knoppar. Här har vi en uppdaterad version i helgjuten kristall från DesignTorget. Den heter kort och gott ”Kulan”.

Kulan_Ljusstake_DesignTorget

En av Lyx.se favoriter bland alla dekorationer för årets julsäsong är ljusstaken December i mässing från Grubbeson Design. Så fin i form och material. Lär bli fleras favorit. Finns med 4 eller 6 armar.

December_Ljusstake_Grubbeson Design

Vissa har som tradition att varje år addera en ny sak till sin samling av julgransdekorationer. I år kan den nya kulan till granen få bli en med ett exotiskt djur på som gör granen lite mer spännande. Dessa julgranskulor kommer från Indiska. Vilket djur passar dig – elefant, struts eller tiger?

Julkula_Indiska_Djur

Enkla, men vackra snöflingor i granen. Kanske blir temat i granen vitt och silver i år? Snöflingorna i vitt från Clas Ohlson kan passa temat.

Snöflinga-Julgransdekoration_Clas Ohlson

Jul på Ikea är alltid kul att spana in. Ikeas kreatörer och designers hittar på roliga grejer varje år. Vi gillar deras gråa bock som heter Vintermys. Finns även i rött.

Vintermys_ikea_bock

Ljusen från Voluspa fångar vintern och julen i sina dofter med sin Maison Holiday-kollektion. Finns bland annat i dofterna Spruce Cuttings (granbarrsdoft) och Visions of Sugar Plum (sockrade plommon). Visserligen lite grönt på burken, men här är det doften vi vill åt.

Voluspa_Spruce Cuttings

I Ulriksdals slottsträdgård är det svårt att hålla vantarna i styr så att man inte plockar ned för mycket i köpkorgen. Så många härliga växer, tillbehör och inredningsdetaljer, även för jul och advent. Av allt det fina väljer vi denna gång en enkel gran utan barr – gjord av träpinnar – att dekorera bord eller hallmöbel med. När du ändå är där, kan du smaka deras vegetariska julbord.

granar pinnar

En skog av granar. Ställ ett gäng av dessa granformade träfigurer i grupp i ditt fönster för ett eget stilleben. Granarna i mangoträ från Granit finns i tre olika storlekar.

Granar_granit

Förutom att dekorera ditt hem kan du samla på julkänsla genom att besöka en mysig julmarknad, kanske spana in NKs julskyltning, köp en julkalender för nedräkning, drick en kopp varm glögg och lyssna på Let it snow med Ella Fitzgerald. Då ska du se att det snart känns som jul, jul, strålande jul.

One reply on “Juldekorationer 2014 – utan det vanliga rödgröna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *