Sunprime Kamala Beach

Exotiska restips för jul och nyår

Det är bara knappt 2 månader kvar till jul och lyx.se har granskat kalendern för att se hur man bäst kan utnyttja tiden och få  en riktigt härlig lång ledighet under helgerna. Sex semesterdagar ger hela 18 dagar ledigt i sträck den här jul– och nyårshelgen, med andra ord den bästa julledigheten på väldigt länge, rent kalendermässigt. Tänker du lyxa till det med en solig och varm jul på en av världens paradisstränder? Ett tips för att få ut maximal tid på sin semesterdestination är att välja en charterresa. Där sätter du dig helt enkelt på ett flyg och är framme på andra sidan jordklotet efter dryga 10 timmar. Här följer nu lite förslag på härliga resmål från lyx skribent Lina:

Om det är avkoppling du vill ha, är ön Aruba i Karibien en verklig favorit, som erbjuder  långa, vita stränder och lugn och ro.

Aruba. Fotograf: Nicholas Pitt.

Aruba. Fotograf: Nicholas Pitt.

Är du ute efter en mer aktiv semester kan Thailand vara ett alternativ. Landet har mycket att erbjuda, med både underbara stränder och spännande aktiviteter, som båtturer till diverse mindre öar. Det finns verkligen något för alla smaker.

Sunprime Kamala Beach

Thailand, Kamala. Fotograf; Joakim Borén.

Ett relativt nytt resmål i Karibien är St Martin, med sina fantastiska stränder. Ön delas av Holland och Frankrike och man kan mycket väl fördela sin tid mellan de båda halvorna. Vill du sen se ännu mer av Karibien finns det dagsutflykter till öarna runtomkring, som Anguilla, Saba och St Barth.

Marigot, St. Martin. Fotograf: Jenny Unnegård.

Marigot, St. Martin. Fotograf: Jenny Unnegård.

För er som inte gillar att resa till exotiska öar eller paradisstränder, finns det många underbara städer världen över, som erbjuder ett exotiskt klimat under vintern, något vi nordbor ofta drömmer oss bort till, medan höststormarna viner runt knuten.

Resesöksajten Momondo har listat de  mest populära destinationerna med avresa under vinterperioden, första november 2014 till 28 februari 2015, från ett flertal av de svenska flygplatserna, och här ser man tydligt att svenskarna, föga förvånande, söker sig till varmare breddgrader under vinterhalvåret.

Närmare 20 procent av sökningarna på Momondo under vintermånaderna går till Bangkok, följt av paradisön Phuket. Lite längre ner på listan återfinns thailändska Krabi, och Thailand har totalt sett 25 procent av resesökningarna på Momondo, vilket är förståeligt, då landet verkligen erbjuder ett härligt exotiskt klimat, för den som vill fly till sol och värme.

New York City är den ständigt populära metropolen och hit kan man faktiskt fynda prisvärda vinterresor tur och retur. Detta beror på en viss överkapacitet för årstiden och kanske spelar även de bistra vintrarna i New York City en viss roll.

Topp 10-destinationer för vintermånaderna*

  1. Bangkok
  2. Phuket
  3. Miami
  4. New York
  5. Manila
  6. Krabi
  7. Dubai
  8. Sydney
  9. Los Angeles
  10. Santiago

*Lista över de mest populära destinationerna med avresa under vinterperioden första november 2014 till 28 februari 2015 från flygplatserna Stockholm, Umeå, Malmö och Göteborg, sökta på momondo.se.