Taste of Stockholm – med gastronomiska höjder på Spritmuseum

Matfestivalen Taste of Stockholm intar Wasahallen och Galärparken i september och vad passar då bättre än att Spritmuseum anordnar tre unika middagar tillsammans med två internationella gästkockar. Det är bara att tacka och ta tillfället i akt att vidga smakvyerna den 25 – 28 september.

Den första middagen att boka in i kalendern är torsdag kväll den tjugofemte, som Daniel Burns från Luksus, Green Point/Brooklyn, bjuder på. – Daniel, som jag lärde känna när han var dessertchef på Noma dit han kom via Saint John och Fat duck i London, har nu efter en period som utvecklingsansvarig för Momofuko NYC öppnat i egen regi, fortsätter Petter. Daniels restaurang Luksus ligger i rummet bakom ölbaren Tørst. Här serveras hans personliga tolkning av amerikansk matlagning med klara nyansrika smaker. Precis som på Luksus kommer vi att para ihop maten med ett urval av öl. Det blir garanterat rustik matlagning med finess.

– Vi har valt att bjuda in två kockar som väl representerar samtiden och som kommer visa oss lite av framtiden, säger Petter Nilsson som är ansvarig för Spritmuseums restaurang.

Leandro carreira spritmuseum

Lördagen den tjugosjunde är det dags igen, den här gången med Leandro Carreira som gästkock. Leandro var i flera år Sous chef på Mugaritz utanför San Sebastian, senare har han även verkat som kökschef på Viajante, Bethnal Green London. Den senaste tiden har Leandro haft en supper club på One Leicester Street hotel. Leandro tillhör den nya generationens kockar, han låter sig influeras av olika kulturer och moderna tekniker för att med dess hjälp laga mat trogen sina portugisiska rötter. För oss som vill vara med innan det händer och smaka av morgondagen är Leandros mat ett måste.

– Den tredje middagen kommer att vara söndagen den tjugoåttonde, då kommer vi att alla tillsammans laga middag, säger Petter. Och kanske är det den middagen som vi alla ser fram mest emot, när vi får smaka det bästa av det bästa – och vem vill inte det?

spritmuseum gastronomi stockholm restaurang

Vill du också vidga smakvyerna så besök websiten.