Nils Oscar Hefeweizen veteöl

Hefeweizen – Nils Oscar släpper sin första veteöl

Bryggeriet Nils Oscar är känt för sin grymma lager, passande nog döpt till God Lager. Men under många år har bryggeriet även velat göra sin första veteöl. Något som nu blivit verklighet i och med ölen Hefeweizen.

Ölen som lanserades den 1 Maj kommer precis lagom i tid till sommaren och det varma vädret. Det är en typisk veteöl av bayersk typ. Det är en överjäst öl med störst del vetemalt, tillsammans med flera sorters kornmalt. Den är bryggd på tyska humlesorter, så som Magnum, Spalt Select och Tettnang. Och det är detta som beskheten kommer ifrån.

Vi ville utnyttja fördelarna med vårt fina tyska bryggverk och göra en veteöl i en klassisk sydtysk stil. – Patrick Holmqvist, huvudbryggare på Nils Oscar

Nils Oscar Hefeweisen är en ofiltrerad öl med en frisk och tydlig veteölskaraktär som passar väldigt bra till många olika typer av mat. Den 1 maj börjar Nils Oscar Hefeweizen säljas på Systembolaget i det lokala sortimentet, artikel nummer : 31703-01. Totalt kommer det släppas ca 9000 flaskor. Flaskorna kommer vara 50 cl i storleken och priset landar på 27 kronor flaskan.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.