James Bond-event i Stockholm ger till världens barn

Vi är många som fascinerats av James Bond och filmerna om världens mest legendariska agent. Sverige har som land genom åren haft fler svenskar engagerade i filmerna än vi tror. Snart går Nordens största James Bond-evenemang av stapeln och bjuder på allt från röda mattan, galamiddag, efterfest Las Vegas-style, exklusiva filmvisningar och frågestunder med influgna celebriteter från Bond-världens alla hörn. Det bästa av allt – överskottet från galan går till välgörenhetsorganisationen UNICEF.

Galan går av stapeln den 19-21 september och arrangeras av bland andra James Bond-experten Anders Frejdh som är grundaren till en av världens mest välbesöka James Bond-hemsidor: From Sweden with Love. Idén till denna helg kommer från en liknande helg i Kanada 2006 som Hilary Saltzman, dotter till Harry Saltzman som tillsammans med Cubby producerade de första 9 James Bond-filmerna, arrangerade till förmån för UNICEF.

Under James Bond Weekend kommer alla filmälskare av Bond-filmerna få chansen att återuppleva spänningen och glamouren från några av filmklassikerna och delta i exklusiva frågestunder tillsammans med de gästande celebriteterna. Totalt sju av de mest uppskattade James Bond-filmerna kommer att spelas upp på plats i Filmhuset i Stockholm. Fyra av dessa har världspremiär i sina nya, digitalt omarbetade format.

Uppskattade filmrecensenten Ronny Svensson leder frågestunden i samband med visningen av Octopussy. Den brittiska ambassadören i Sverige Paul Johnston kommer att ge en introduktion till en av visningarna samt hålla ett tal i samband med champagnemottagningen vid lördagens storslagna välgörenhetsgala på Solidaritet Arena.

Kristina Wayborn och Roger Moore_700

Under galan får hundratals gäster chansen att mingla med erfarna regissörer, flera svenska Bondbrudar, Oscar® belönad ljudtekniker och skickliga stuntmän. Aldrig tidigare har så många James Bond celebriteter samlats på ett och samma ställe i Skandinavien.

Robert-Davi_License to Kill_James Bond

För underhållningen står den amerikanska filmstjärnan Robert Davi. Robert Davi, som sjunger Frank Sinatras låtar, uppträder nu för första gången i Europa för att hylla 25-årsjubileet av ”Tid för hämnd”, i vilken han spelade Bond-skurken. Robert medverkar även i Expendables 3 som just haft biopremiär.

Robert-Davi_singer_700

Överskottet från galan går till välgörenhetsorganisationen UNICEF där Roger Moore är Goodwill Ambassadör. Moore spelade den brittiske agenten i filmerna Live and Let Die 1973, The Man with the Golden Gun 1974, The Spy Who Loved Me 1977, Moonraker 1979, For Your Eyes Only 1981, Octopussy 1983 och A View to a Kill 1985. Anders Frejdh är personligen inspirerad av Roger Moores mångåriga arbete för UNICEF i världen och berättar att han, likt Moore, vill inspirera andra till välgörande insatser samt att målsättningen med galamiddagen är att dra in en halv miljon kronor till UNICEFUNICEF jobbar för alla barns rätt till utbildning, vård och att slippa utsättas för våld.

Roger Moore och Anders Frejdh_James Bond

Övriga medverkande under galan:


Fröken Sverige Kristina Wayborn – Octopussy (1983)

Miss World Mary Stavin – Octopussy (1983) och Levande Måltavla (1985)

Anne Lönnberg – Moonraker (1979)

Per Hallberg – Skyfall (2012)

Stuntmannen Lars Lundgren – Tid för hämnd (1989)

Regissören John Glen – I Hennes Majestäts hemliga tjänst (1969), Älskade spion (1977), Moonraker (1979), Ur dödlig synvinkel (1981), Octopussy (1983), Levande måltavla (1985), Iskallt uppdrag (1987), Tid för hämnd (1989)

Terence Mountain – I Hennes Majestäts hemliga tjänst (1969) och Diamantfeber (1971)

Skådespelaren John Moreno – Ur dödlig synvinkel (1981)

Rick Sylvester – Älskade spion (1977)

Stuntmannen Paul Weston – I Hennes Majestäts hemliga tjänst, Leva och låta dö (1973), Mannen med den gyllene pistolen (1974), Älskade spion (1977), Moonraker (1979), Ur dödlig synvinkel (1981), Octopussy (1983), Iskallt uppdrag (1987), Tid för hämnd (1989) och Skyfall
(2012)

Sylvana Henriques – Man lever bara två gånger (1967) och I Hennes Majestäts hemliga tjänst
(1969)

Engelska Bondbruden Carole Ashby – Octopussy (1983), Levande måltavla (1985)

Introducerande bild till artikeln: Från Bondfilmen The Man with the Golden Gun, ©1974 Danjaq SA & United Artists Corporation, Alla rättigheter förbehållna. 

Mary Stavin_Roger Moore_700

Sorry, the comment form is closed at this time.