Herrmode 7 tips

Herrmode – 7 stiltips för den medvetne mannen

Egentligen är det inte så svårt att vara stilren och elegant som man. Trots det är det ofta man hör att utbudet för damkläder är större än utbudet för män. Idag är vårt herrmode verkligen på frammarsch, men det finns också fördelar med att det inte alltid är så varierande. För att lyckas med herrmode behöver man nämligen bara hålla ett antal punkter i huvudet och inte göra det för svårt. Lyx.se har satt ihop en kort lista på saker man enkelt kan göra för att visa upp ett mer genomtänkt yttre.

1. Byxor

Ett par för långa byxor kan förstöra intrycket från en hel outfit, oavsett om det är en kostym, de nya jeansen eller chinos. Det går att lösa genom att vika upp, tänker du kanske då? Ett litet uppvik kan fungera ibland, men tänk då på att själva uppviket också kan ge intrycket av att du har korta ben. För en tidlös och skarp look är det klokt att låta byxbenet vila precis över skon.

2. Skor

Oavsett om det är sneakers, kängor eller brogues så tjänar du på att putsa upp dem lite då och då. Skovård kan verka som något man bara sysslar med om man går i kostym och blanka skor hela dagarna. Men det är viktigt för dig som vill ge ett fräscht och stilfullt intryck. Det kan vara helt avgörande för hur du till exempel bär upp en avslappnad look med jeans, sneakers och t-shirt.

 

Herrmode 7 tips

 

3. Byt ut din sportbag

Du vet den där gamla träningsväskan i alla möjliga konstiga färger och material som du använder till gymmet eller till kortare resor? Släng den! Du behöver inte ersätta den med Louis Vuittons senaste. Ett enklare alternativ i skinn eller tyg kan fungera väldigt bra och finns i alla prisklasser. Men gör det!

4. T-shirt

En vit eller svart t-shirt är inte bara en vit eller svart t-shirt. Med det menas att passform, material och skärningar kan spela lika stor roll som på en kostym. Med rätt t-shirt är det inga problem att se välartad och stilmedveten ut.

 

Herrmode 7 tips

 

5. Gymkläder

Du har säkert redan märkt det, men du är oftast inte ensam på gymmet. Alla kan inte gå klädda i dyra Undercover Gyakusou från Nike. Men att byta ut den gamla urtvättade fotbollströjan och puma-shortsen mot något fräschare ökar stilfaktorn hos dig betänkligt. Ett förslag är att hålla det så enkelt som möjligt med svarta shorts/träningsbyxor och vita eller svarta t-shirts.

6. Kostym

Du kanske går i kostym-köpar-tankar? Låt mig då slå ett slag för att se dig omkring efter en måttsydd kostym från början. Det är inte ovanligt att det finns prisvärda skräddare som faktiskt tar dina mått och syr kostymen åt dig. Det kan låta dekadent, men behöver inte vara så dyrt. Dessutom kommer du sannolikt vara tvungen att göra ändringar på en kostym som är köpt ”off-the-rack”, så att säga. I min bok är det bara dumt att köpa en kostym för flera tusen som inte sitter bra!

 

Herrmode 7 tips

 

7. Utbilda dig!

Utan att vara en påfågel eller modebloggare kan du ganska enkelt idag stilbilda dig, genom några enkla sökningar på Internet. Det är ett bra sätt att få inspiration och till exempel få tips om hur man kan klä sig på en sommar- eller nyårsfest. Det har aldrig varit enklare att ha koll på herrmode än nu.

 

Lycka till!